Cum poti sa-ti recapeti rapid permisul auto daca ti-a fost suspendat
Stiri de ultima ora Auto

Cum poti sa-ti recapeti rapid permisul auto daca ti-a fost suspendat

Anularea permisului, in urma unei greseli semnificative reprezinta confiscarea documentelor care permit conducerea legala a unui autovehicul. In cazul in care titularul isi doreste sa-si recastige din nou drepturile in calitate de sofer, atunci acesta trebuie sa obtina iar permisul de conducere.

In momentul in care din cauza unei nereguli savarsite de un sofer, cum ar fi neacordarea de prioritate sau nerespectarea semnului de cedeaza trecerea, se inregistreaza un accident, organele de justitie vor fi in masura sa ii suspende acestuia permisul de conducere. De asemenea, un alt caz in care permisul poate fi anulat, este atunci cand in urma unei verificari de rutina politia sesizeaza o alcoolemie sub 0.8 mg/L.

Daca soferul reuseste sa isi redobandeasca permisul, timp de doua luni de la acest moment, in cazul in care ii este suspendat din nou, se vor adauga inca 30 de zile la suspendare.

 

Ce obligatii are un sofer caruia i s-a suspendat permisul si cum il ajuta chestionarele pentru redobandire?

 

Citeste  Încearcă și tu ATV-urile Can-Am Bombardier pentru o doză de adrenalină

In primul rand un sofer care a comis o greseala suficient de grava, astfel incat permisul i-a fost suspendat, este obligat sa sustina examenul pentru verificarea cunostintelor legate de regulile de circulatie. Acest test se poate fi sustinut in cadrul politiei rutiere unde se afla inregistrat titularul, dar si la sediul politiei rutiere pe raza careia s-a constatat ilegalitatea.

Acest test poate fi dat oricand, in fiecare saptamana si nu implica niciun fel de cost. Examenul poate fi programat numai in perioada de dupa ce expira dovada de circulatie, care dureaza 15 zile, sau in cazul celor care au fost prinsi cu alcoolemie ridicata 0 zile. Pentru a face programarea, intr-unul dintre cele doua locui mentionate anterior, este nevoie doar de cartea de identitate si dovada oferita de politie intre orele 8 si 9.

Pentru acest examen, soferul are nevoie sa se pregateasca cu simt de raspundere, parcurgand din nou informatiile din Legislatia Rutiera si asigurandu-se ca inteleg toate notiunile explicate. De

Citeste  City Insurance a dat faliment iar asiguratii vor beneficia de despagubiri

asemenea acestia au posibilitatea sa ceara informatii suplimentare instructorilor auto sau sa se foloseasca de alte diferite resurse disponibile online cum ar fi aceste chestionare de redobandire.

Care este procedura sustinerii examenului de redobandire a permisului auto?

 

Dupa ce a fost creata o cerere de redobandire a permisului, examenul urmeaza sa fie sustinut in primele 30 de zile de suspendare chiar si in ultima zi. Soferul nu poate sa dea examenul oricand doreste pe intreaga perioada.

In cazul in care cererea de redobandire a permisului este aprobata, soferul va trebui sa se prezinte cu urmatoarele documente: copii a dovezii de conducere, copie a cartii de identitate, copie a procesului verbal, copie cu dovada platii amenzii si cerere pentru reducerea suspendarii.

De obicei analiza asupra documentelor depuse dureaza in jur de 7 zile, insa in situatii exceptionale acest interval se poate mari, in functie de cat de solicitat este sistemul in perioada respectiva. Soferul urmeaza primeasca rezultatul analizei online, in cazul in care toate documentele prezentate au fost veridice.

Citeste  Can-Am Outlander X mr 650 '21 - Un ATV special
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns