A11.Damage@ghimpele.ro@daune auto Bucuresti 1
Stiri de ultima ora Auto

Dosarul de daună – ce faci în caz de accident

Aglomerația, stresul, dar și ritmul alert impus de societate ne fac să petrecem foarte mult timp la volan. Studiile demonstrează că, în general, românii sunt prinși în trafic 32 de ore pe an, iar bucureștenii depășesc cu mult acest număr de ore. Faptul că suntem mai tot timpul grăbiți a mărit și rata accidentelor rutiere. Chiar dacă tu abordezi un stil de conducere defensiv, se poate oricând ca un alt participant la trafic să declanșeze un accident în care să fii chiar și tu implicat.

Dar ce faci în astfel de situații? În primul rând, trebuie să întocmești o constatare amiabilă, dacă și celălalt șofer este de acord. În caz contrar, va trebui să ceri ajutorul poliției. Apoi, sunt și alți pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a deschide dosarul de daună. În acest caz, poți cere ajutor firmelor specializate, cum ar fi, de exemplu, o companie care se ocupă de constatări și asistență daune auto Bucuresti.

Dosarul de daună – 4 pași pe care să-i urmezi

În primul rând, trebuie să știi că dosarul de daună te ajută să-ți repari mașina în baza poliței RCA, plătită de șoferul vinovat de accident. Apoi, trebuie să mai cunoști câteva aspecte:

  • Mai întâi trebuie să contactezi societatea de asigurări cu care colaborează celălalt participant la trafic;
  • Apoi, asigură-te că te prezinți în fața asiguratorului cu toate actele necesare;
  • Urmează etapa în care asiguratorul o să-ți propună o listă cu câteva service-uri autorizate care se pot ocupa de mașina ta;
  • Atunci când ajungi la service-ul ales, specialiștii vor constata daunele și, mai apoi, vor demara reparațiile.

A11.Damage@ghimpele.ro@daune auto Bucuresti 2

Care sunt actele de care ai nevoie pentru a deschide dosarul de daună?

Spuneam că este foarte important să te prezinți în fața asiguratorului cu toate actele necesare. Informează-te corect și cere detalii suplimentare atunci când ai senzația că nu ai înțeles exact ce ai de făcut. În acest fel poți evita eventualele drumuri în plus. Iată care sunt principalele acte pe care o să ți le ceară societatea de asigurări, în vederea deschiderii dosarului de daună:

  • Permisul de conducere;
  • Actul de identitate;
  • Certificatul de înmatriculare;
  • Polița de asigurare RCA;
  • Alte documente de transport – dacă este cazul;
  • Înștiințarea de daună – în situația în care șoferul conduce, de exemplu, mașina firmei pentru care lucrează;
  • Cartea Verde – în situația în care mașina este înmatriculată într-o altă țară decât România.

Așadar, faptul că suntem prinși mai tot timpul în trafic, dar și prezența altor factori, precum oboseala sau neatenția, ne aduc din păcate și în situații neplăcute. Cu siguranță vorbim de evenimente care ne strică tot programul și care, în mod evident, ne pun pe drumuri. Astfel, este important să abordăm un stil de conducere defensiv, dar în același timp trebuie să fim informați, să știm ce avem de făcut în situația în care am fost implicați într-un accident rutier. În plus, cu cât ești mai bine pus la punct, cu atât poți soluționa dosarul de daună mai rapid, astfel încât mașina ta să fie dusă cât mai repede în service.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns