Stiri Actuale de ultima ora

Ambasadorul Rusiei in Polonia, stropit cu vopsea rosie de manifestantii pro-ucraineni

Incidentul a avut loc la o ceremonie din capitala Poloniei, Varsovia, pentru marcarea a 77 de ani de la victoria impotriva Germaniei naziste, in cel de al doilea Razboi Mondial.

Intr-o filmare fara sonor, difuzata de o agentie rusa de presa, se vedem cum Serghei Andreev, ambasadorul Federatiei Ruse in Polonia, este murdar pe toata fata si pe haine de un lichid rosu. Manifestantii pro-ucraineni au vrut ca, prin acest gest, sa arate ca toti oficialii rusi sunt vinovati de sangele varsat de trupele Moscovei care participa la invazia din Ucraina. Lichidul rosu a ajuns si pe cei din jurul ambasadorului, iar in spate se vad drapele ucrainene fluturate de manifestanti. Ambasadorul Serghei Andreev urma sa depuna o coroana de flori la un cimitir din Varsovia, unde sunt inhumati soldati sovietici cazuti in razboi. Protestatarii l-au impiedicat pe diplomatul rus sa depuna coroana de flori. Ei purtau haine albe, patate cu rosu, simbolizand suferinta ucrainenilor.

Purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe al Federatiei Ruse, Maria Zaharova, a declarat ca incidentul a fost pus la cale de “sustinatorii neo-nazismului.” Zaharova sustine ca e de domeniul evidentei faptul ca “Occidentul a deschis calea reintruparii fascismului.”

Multimea de demonstranti pro-ucraineni striga “fascistilor”. Andreev s-a sters de vopseaua rosie de la ochi, dar nu a reactionat in alt mod, in timpul incidentului petrecut in fata Mausoleului Soldatului Sovietic.

Rusia a acuzat de mai multe ori “rusofobia” occidentalilor in general si a polonezilor în special. Polonia e unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai Ucrainei si a primit, pana acum, in jur de 3 milioane de refugiati ucraineni, care au fugit din propria tara dupa ce Rusia a declansat razboiul impotriva Ucrainei.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns