Stiri Actuale de ultima ora

Acestea sunt plantele de la Cernobil care nu au fost afectate de radiatii

Dezastrul nuclear de la Cernobil din anul 1986 a cauzat mii de imbolnaviri de cancer si a transformat acea zona popuata intr-o fantoma. Cu toate astea zona din jurul centralei de la Cernobil nu este una lipsita de viata.  Foarte multe animale s-au intors in padurile care acum au devenit si mai bogate.

Un lucru iesit din comun este ca nu toata vegetatia care a fost expusa substantelor toxice a avut total de suferit. Aceasta refacandu-se in doar trei ani chiar si in cele mai radioactive regiuni.

Oamenii , animalele si pasarile au murit din cauza radiatiilor sau s-au imbolnavit grav insa se pare ca plantele au dat dovada de o rezistenta neobisnuita. Este destul de ciudat dar pentru a ne lamuri vom verifica cum interactioneaza radiatiile cu celulele vii.

Materialul radioactiv de la Cernobil este instabil deoarece emite in mod constant particule cu un  nivel ridicat de energie care produc reactii ce ataca buna lor functionare. Multe dintre componentele unei celule pot fi inlocuite dar nu si AND-ul. La doze mare de radiatii , celulele care alcatuiesc AND-ul mor si nu se mai refac.  Doze mai mici pot produce probleme precum mutatii sau tumori canceroase care de cele mai multe ori sunt fatale.

Citeste  STB are un nou director

Spre deosebire de animale, plantele sunt capabile sa creeze noi celule, de orice fel pentru a avea parte de o evolutie optima. Mai exact, plantele isi pot inlocui celulele sau tesuturile moarte mult mai usor decat animalele iar celulele mutant nu se propaga de la o zona la alta a organismului asa cum o face cancerul la animale.

Reprezentantii Science Alert au declarat “viața a căpătat noi forme în jurul centralei de la Cernobîl, iar multe dintre specii chiar par să se dezvolte mai bine decât înainte de dezastru”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *