Terasa este locul unde petreci timp atunci cand vrei sa te relaxezi, indiferent ca esti acasa sau intr-o pauza la locul de munca.
Pentru a te bucura cat mai mult timp de acest loc este important sa-l protejezi. Descopera in randurile de mai jos tot ce este necesar sa stii despre hidroizolatii terase si ce protectie ofera acestea.
Hidroizolatii terase
Hidroizolarea este procesul prin care acoperisul, fundatia, terasa sau pardoseala sunt protejate de infiltratiile de apa si implicit, de aparatia condesului sau a mucegaiului. Daca alegi sa hidroizolezi o terasa, atunci este bine sa stii care este tipul acesteia. In functie de nivelul de trafic exista doua categorii, astfel:
- terasa circulabila – este tipul de terasa cu trafic intens. In aceasta categorie regasesti sali de sport, baruri, restaurante sau chiar terasa de acasa. Pentru a proteja o terasa circulabila este indicat sa achizitionezi o hidroizolatie fabricata din materiale, precum: bitum, poliuretani, PVC. Acestea vor proteja suprafata de intemperii si de aparatia mucegaiului sau a altor bacterii;
- terasa necirculabila – acest model de terasa este des intalnit si iti ofera un acces limitat. Poti utiliza terasa necirculabila atunci cand vrei sa faci lucrari de intretinere a constructiei sau vrei sa ai acces la anumite aparate tehnice. Util este sa stii ca, hidroizolatia specifica in cazul acestei terase este fabricata din poliester si fibra de sticla. Pentru protectie impotriva vegetatiei, la final poti aplica o panza speciala si un strat de nisp.
Tipuri de hidroizolatii
In functie de destinatie, este util sa stii ca hidroizolatiile pot sa difere. Astfel, in magazinele de profil vei gasi disponibile urmatoarele produse:
- hidroizolatii formate din membrane bituminoase – poti utiliza acest tip de hidroizolatie atat pentru fundatia constructiei, cat si pentru acoperis. Tehnica de lucru pe care trebuie sa o folosesti este la cald;
- hidroizolatii formate din membrane pvc – daca alegi acest tip de hidroizolatie pentru terasa sau acoperisul tau, atunci stii ca vei beneficia de o protectie suplimentara si anume, rezistenta contra razelor UV. Mai mult, temperatura pe acoperis va fi cu aproximativ 50% mai mica in lunile calduroase;
- hidroizolatii lichide – opteaza pentru aceasta varianta atunci cand vrei sa protejezi un spatiu care nu ofera acces facil. De exemplu, poti hidroizola un beci. Materialul fiind lichid, va acoperi toata suprafata in mod uniform.
De ce trebuie sa tii cont inainte de a urma un proces de hidroizolare?
Asigura-te ca in ziua lucrarii, mai ales daca hidroizolezi la exterior, conditiile meteo sunt favorabile. Nu hidroizola daca ploua, ninge sau este vant puternic. Temperatura recomandata de specialistii in domeniu este de minimum 5 grade Celsius. Ai grija sa finalizezi procesul intr-o zi, astfel incat lucrarea sa nu fie afectata de intemperii.
Etapele procesului de hidroizolare
Pentru a efectua cat mai corect o lucrare de hidroizolare este indicat sa respecti anumite etape. Astfel, asigura-te ca vei curata bine suprafata inainte de aplica materialele corespunzatoare. Un prim pas este sa aplici un material care difuzeaza vaporii din beton si apoi hidroizolatia in sine. La final, nu uita de panza speciala si stratul de pietris care impiedica aparitia vegetatiei. Daca iti doresti o terasa verde, atunci in locul acestei panze este necesar sa aplici straturi de separare si filtrare. Compozitia este formata din pamant, geotext si plante de diverse dimensiuni.
Protectia terasei sau fundatiei este o investitie din partea ta si din acest motiv este indicat sa colaborezi cu o echipa specializata. Alege hidroizolatii de calitate pentru o rezistenta cat mai mare in timp. Pe site-ul milucon.ro gasesti informatii esentiale despre toata aceasta procedura.
Date de contact:
E-mail: office@milucon.ro
Telefon: 0766 419 049