Stiri Actuale de ultima ora

Americanii nu pot descifra enigma COVID

Cele mai luminate minti din serviciile secrete americane nu au reusit sa ajunga la o concluzie clara privind originea COVID-19. Daca pandemia a pornit sau nu de la un incident produs intr-un laborator din China ramane o intrebare, deocamdata, fara raspuns cert.

Comunitatea de informatii din SUA are nevoie de mai multe informatii de la chinezi. Oficialii americani spun ca numai China poate da raspunsuri lamuritoare legate de adevaratele origini ale virusului, care a ucis pete 4,5 milioane de oameni, in toata lumea. Serviciile secrete si-au prezentat concluziile intr-un document clasificat, din care au fost dezvaluite publicului doar anumite pasaje.

“E nevoie de cooperarea cu China pentru a ajunge la o concluzie privind originile COVID-19” – se arata in document.

Raportul a fost intocmit la cererea presedintelui Joe Biden, care a declarat ca Washingtonul si aliatii sai vor continua sa faca presiuni asupra guvernului chinez pentru a primi raspunsurile cerute.

“Informatii critice despre originile acestei pandemii exista in Republica Populara Chineza. Insa, chiar de la inceput, oficiali din guvernul chinez i-au impiedicat pe cei implicati in ancheta internationala, precum si pe membri ai comunitatii medicale internationale sa aiba acces la ele” – a declarat presedintele Joe Biden.  

Un singur raport, mai multe pareri

In loc sa faca lumina, raportul comunitatii americane de informatii adanceste misterul legat de originea pandemiei. Sunt expuse mai multe teorii, care se contrazic. Unii cercetatori spun ca e posibil ca noul coronavirus sa provina de la expunerea naturala la un animal infectat. Altii spun insa ca nu pot formula un punct de vedere ferm. Exista si un alt treilea grup de cercetatori, citati in document, care afirma ca este posibil ca prima infectare umana cu SARS-CoV-2 sa fie un incident de laborator. Epidemiologii atrag atentia ca fereastra de timp in care am putea afla adevarul privind originile COVID se inchide in scurta vreme. Sunt esentiale informatii privind primele persoane infectate; dupa ce a intrat masiv in circulatie, virusul sufera modificari si va fi imposibil de stabilit daca e scapat din laborator sau provine din natura.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns