Stiri de ultima ora din Sanatate

Israelul incepe testarea propriului sau vaccin pe oameni

Institutul Israelian pentru Cercetari Biologice a anuntat ca incepe testarea umana a vaccinului pe care l-a pus la punct, Brilife.

Vaccinul a primit toate aprobarile la nivel national, precum si unda verde de la Comitetul Helsinki pentru experimente umane.

“E o zi de speranta pentru cetatenii israelieni. Acum doua luna am primit prima fiola de vaccin. Astazi, avem deja 25.000 de doze” – a declarat ministrul israelian al apararii, Benny Gantz.

Prima faza a testarii umane va dura cateva luni. Vaccinul va fi administrat, in aceasta faza, unui numar de 80 de voluntari, care lucreaza in sistemul medical, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani. Nu toti 80 vor fi injectati deodata. Se va incepe cu doi voluntari si numarul va creste treptat. Iar apoi, pana la finalul lunii noiembrie, daca totul decurge bine, toti cei 80 vor primi vaccinul. Daca cei 80 reactioneaza bine si dezvolta anticorpi, se trece la faza a doua si pana la sfarsitul anului vaccinul va fi administrat unui numar de 960 de voluntari. Unora dintre participantii la test li se va administra o substanta placebo.

Citeste  Alerta se extinde ! Misterioasa boala provocata de tigarile electronice

Cea de a treia faza se va incheia in mai, anul viitor; pana atunci ar urma sa fie vaccinati circa 30.000 de voluntari israelieni.

Potrivit presei israeliene, serul a fost testat pe porci si a dat rezultate foarte bune.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *