Stiri de ultima ora din Sanatate

Macron renunta, in sfarsit, la vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale

Franta era printre ultimele tari europene care impuneau vaccinarea COVID obligatorie a personalului din spitale si din centrele de ingrijire. Acum, in sfarsit, si francezii renunta la vaccin.

Timp de un an si jumatate, toti angajatii din sectorul medical si din centrele de ingrijire erau obligati sa se vaccineze impotriva COVID. Acum, Inalta Autoritate de Sanatate a recomandat ridicarea obligativitatii, iar guvernul a decis sa urmeze aceasta recomandare.

Franta se alature astfel multor altor tari care au revenit asupra obligatiei de a obliga personalul medical sa se vaccineze impotriva Covid, precum Germania, Italia, Statele Unite si Australia. Alte ţari, precum Suedia, Elvetia, Spania si Portugalia nu au recurs niciodata la vaccinarea obligatorie a personalului medical.

In schimb, Inalta Autoritate de Sanatate din Franta sugereaza ca vaccinul sa fie “ferm recomandat” celor ce lucreaza in sistemul sanitar.

Schimbarea este justificata de o dinamica epidemiaă mai favorabila. “Numarul de cazuri noi a scazut in mod clar si au aparut noi variante a caror virulenta este mai redusa”, a explicat specialistul în boli infecţioase Elisabeth Bouvet, în cadrul unei conferinţe de presă, la Paris.

Citeste  Se dubleaza cazurile de COVID in Romania; iata situatia din lume

Deja peste 95 la suta din cadrele medicale au primit cel putin doua doze de vaccin. In acest context, obligatia nu mai este necesara, din puncgt de vedere stiintific, au explicat autoritatile franceze.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a fost un sustinator infocat al vaccinarii si a facut declaratii deosebit de taioase la adresa celor ce nu au dorit sa se vaccineze anti-COVID. “Am sa-i enervez, trebuie sa-i enervam pe nevaccinati” -declara Macron chiar inainte de alegerile prezidentiale.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns