Daca avem grija ce si cat mancam, putem “pacali” trecerea timpului. Stilul de viata, controalele medicale periodice, dar si alimentatia ne pot feri de boli, dar si de imbatranire prematura.
Sunt anumite alimente care pur si simplu isi lasa amprenta asupra exteriorului nostru si ne pot adauga ani in plus. Iata ce ar trebui sa evitam :
- EXCESUL DE CONDIMENTE
Mancarea condimentata provoaca umflarea si chiar spargerea vaselor de sange. Ne putem trezi cu pete rosii pe fata, foarte inestetice. De asemenea, condimentele tari cresc temperatura corpului, asadar transpiram si pierdem apa si minerale.
- MARGARINA
Pielea e cel mai mare organ al corpului uman si tot ceea ce mancam are influenta asupra pielii noastre. Majoritatea margarinelor contin grasimi trans. Acestea ridica nivelul colesterolulu si creeaza inflamatii in tot corpul. Inflamatiile sunt legate de boli cardiace si cerebrale, boli care ii fac pe cei care le au sa para mai batrani decat sunt.
- BAUTURILE ACIDULATE SI CELE ENERGIZANTE
Cu cat bem mai multe bauturi acidulate si energizante, cu atat celulele imbatranesc mai repede. Acestea contin calorii si zahar care, combinate cu flora din gura, formeaza acizi, iar acestia ataca smaltul dintilor si duc la stricarea danturii. In plus, aceste bauturi ingrasa, crescand riscul de atac de cord sau accident cerebral.
- CARNEA PROCESATA
Reduceti cat mai mult salamurile, carnatii, baconul, sunca si alte preparate din carne procesata. Acestea sunt pline de sare, ca sa tina mai mult. Desi sunt delicioase, sunt si periculoase. Conservantii chimici cauzeaza inflamatii, iar acestea epuizeaza organismul, atat pe dinauntru, cat si pe dinafara.
Miriam