Stiri Locale de ultima ora

Tica, masculul de lebada simbol al orasului Targu Jiu, atacat cu pietre de niste derbedei

Lebada a fost ranita grav in zona capului si a fost transportata la un cabinet veterinar. Anuntul a fost facut pe Facebook de Claudiu Fiu, consilier local, vicepresedinte al Asociatiei Judeţene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi  – AJVPS.

Anuntul e insotit de fotografii si de un filmulet, in care se vede ca masculul Tica  nu-si mai poate tine capul, fiind ranit foarte grav. Tica se afla pe apa, in imediata apropiere a zonei unei cuibareste femela lui. Un martor a vazut un grup de tineri care au aruncat cu pietre in pasare. A fost lovit grav la gat si la cap.

“Incidentul a avut loc in cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insulita in jurul orelor 12. Nu ințeleg si nu voi înțelege niciodata gestul. Perechea de lebede are 12 ani de convietuire, a trecut prin perioade dificile, si-au pierdut toți puii in anul cand lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident, iar anul trecut i-au fost furati trei din cei sase boboci dupa primele zile de la eclozare. Acum masculul este ranit foarte grav la cap si are probleme neurologice” – a scris Claudiu Fiu pe Facebook. El cere ajutorul tuturor celor care pot da informatii despre atacul asupra lui Tica.

“Cer ajutorul tuturor celor care detin informatii sau camere video si care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Rusine derbedeilor, rusine parintilor vostri, sper să fiti identificati cat mai repede si sa platiţi pentru fapta ! Imi doresc ca institutiile de forta macar sa incerce obtinerea informatiilor necesare pedepsirii acestor neoameni” – a mai scris consilierul local, pe Facebook.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns