Stiri de ultima ora din Sanatate

Romania: 2086 cazuri noi in ultimele 24 de ore. Europa, in lupta cu virusul

Iar s-a depasit pragul de 2000 de cazuri noi de infectari in Romania. De ieri pana astazi, s-au inregistrat 2058 de pacienti noi cu coronavirus, iar numarul deceselor a fost de 37. In Capitala sunt peste 300 de cazuri noi.

Toata Europa se lupta cu noul val de imbolnaviri, iar de astazi Cehia e in stare de urgenta. Nu e carantina generala, activitatea economica va continua. Sunt doar o serie de restrictii in scoli si in privinta numarului de persoane ce pot sta in grup: in interior maximum 10, iar afara cel mult 20.

„Timp de 14 zile, elevii de gimnaziu nu mai vin fizic la scoals. Cursurile se muta online. Activitatea economica nu va avea de suferit, dar starea de urgenta ne permite sa luam anumite masuri pentru a reduce numarul de cazuri COVID”  – a precizat Roman Prymula, ministrul ceh al sanatatii.

In Ucraina s-au inregistrat 4000 de cazuri noi, mai multe ca niciodata pana cum. Parlamentul de la Kiev si-a suspendat activitatea, dupa ce mai multi membri ai legislativului au fost depistati pozitivi. Si in Italia Senatul s-a inchis pentru ca doi parlamentari sunt bolnavi de COVID. Cancelarul german, Angela Merkel, nu si-a ascuns ingrijorarea ca in urmatoarele luni situatia se va inrautati, pentru ca vine sezonul rece. In Bundestag – Parlamentul german – ea a spus : „ne dorim cu totii sa revenim la viata dinainte, mai ales tinerii vor acest  lucru. Dar trebuie sa ne gandim ca, daca nu ne protejam, pierderile economice vor fi uriase, la fel pierderile personale, cu apropiati care mor pe patul de spital, fara sa poata fi inconjurati de cei dragi”.

In Polonia, au fost anuntate 1967 de noi cazuri in ultimele 24 de ore. Autoritatile vor extinde restrictiile zonale.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns