Prostituatele romance au probleme din cauza Brexit

Stiri Actuale de ultima ora

“Ura si discriminare” – asa decriu prostituatele, pe scurt, atmosfera in care sunt nevoite sa lucreze in Marea Britanie. Potrivit The Independent, lucratorele din industria placerilor se plang ca sunt ilegal retinute si arestate, hartuite si atacate, pe fondul unei mentalitati de ura si discriminare la adresa strainilor,  create de Brexit.

Niki Adams, purtator de cuvant al English Collective of Prostitutes (ECP) – un fel de asociatie de breasla, care vegheaza la respectarea drepturilor prostituatelor – afirma ca femei din Romania si Polonia sunt retinute de politie si deportate, desi au dreptul sa lucreze in Marea Britanie. Dupa votul pro iesirea din UE, in iunie 2016, ele sunt tinta atacurilor – sustine ECP.

Sunt multe cazuri, prezentate de ECP, de romance, ridicate din strada de politie. Femeilor li se ia actul de identitate sau pasaportul si li se pune in vedere ca il primesc inapoi doar daca au bilet de intoarcere in Romania. Una dintre prostituate a fost dusa la un centru pentru imigrantii care sunt pe punctul de a fi deportati din Marea Britanie. Tanara nu a suportat conditiile de acolo si a spus ca prefera sa revina in Romania – scrie publicatia britanica.

Citeste  Huawei si-a lansat telefonul pliabil

 

Miriam

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *