Stiri Internationale de ultima ora

Sportiv, abordabil si popular: viitorul rege al Danemarcei

Vestea a venit chiar la finalul lui 2023: la varsta de 83 de ani, regina Margrethe a II-a a Danemarcei a decis sa abdice. Monarhul se va retrage oficial la 14 ianuarie, lasand locul printului mostenitor Frederik, in varsta de 55 de ani, si sotiei sale Mary, in varsta de 51 de ani.

Acestia sunt deseori descrisi ca un cuplu modern, accesibil si orientat spre viitor. Dar cine sunt ei cu adevarat? I

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, in varsta de 83 de ani, a decis sa abdice pe 14 ianuarie. Fiul ei, printul mostenitor Frederik, va deveni atunci rege al Danemarcei, in timp ce sotia sa, Mary, va primi titlul de regina consoarta. In ultimii ani, Frederik si sotia sa, Mary, au inlocuit-o din ce in ce mai mult pe regina Margrethe in indatoririle oficiale. Printul mostenitor Frederik mentine o relatie stransa cu mama sa. Nascut la 26 mai 1968, el este cel mai mare dintre cei doi fii.

Sportiv, accesibil si poliglot

In copilarie si adolescenta, printul Frederik s-a simtit destul de inconfortabil in prim-planul atentiei mass-media.  mediatice si a faptului ca stia ca va deveni rege”, a declarat Gitte Redder, experta in familia regala daneza. “El nu a capatat incredere in sine decat pe la 25 de ani”, adauga ea. Ea il descrie pe Frederik ca fiind un adevarat “sportiv”. El participa in mod regulat la concerte si meciuri de fotbal, ceea ce il face chiar mai accesibil decat mama sa.

Viitorul rege al Danemarcei are o cota de popularitate de aproximativ 80 la suta, mult ceea in comparatie cu alte familii regale din Europa. Printul mostenitor este licentiat in stiinte politice la Universitatea din Aarhus. El vorbeste fluent patru limbi straine: daneza, franceza, engleza si germana.

Intalnirea cu sotia sa

Mary Donaldson, sotia printului mostenitor, este de origine australiana si e de profesie avocat. Si-a cunoscut sotul in anul 2000, intr-un bar, in timpul Jocurilor Olimpice. Potrivit Sydney Morning Herald, Mary, pe atunci in varsta de 28 de ani, habar nu avea cu cine are de-a face. Beatrice Tarnawski, colega de camera a lui Mary la acea vreme, a declarat pentru Herald in 2002 ca printul Frederik si prietena ei au devenit apropiati in timpul unei conversatii despre parul de pe pieptul barbatilor. Acea seara a marcat inceputul unei frumoase povesti de dragoste intre Printul Frederik si Mary. Dupa casatorie, in 2004, cuplul a avut patru copii: Printul Christian (18 ani), care va deveni print mostenitor atunci cand tatal sau va urca pe tron, printesa Isabella (16 ani) si gemenii Vincent si Josephine, in varsta de 12 ani. Frederik si Mary au incercat sa le ofere copiilor lor o educatie cat mai normala, de exemplu trimitandu-i la scoli de stat.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!