Stiri Internationale de ultima ora

Operatiune spectaculoasa a SUA: a fost lichidat sinistrul general iranian Soleimani

Iranul pregatea atacuri asupra americanilor din Irak, Liban, Siria si din alte zone din Orientul Mijlociu. De organizarea minutioasa a atentatelor se ocupa temutul general Qassem Soleimani. N-a apucat sa-si duca planurile la bun sfarsit: americanii l-au lichidat cu dronele.

Soleimani, 62 de ani, era comandantul sangeroaselor unitati Quds, o aripa a Gardienilor Revolutiei Islamice, care se ocupa de sustinerea si impunerea unor regimuri islamiste in lumea musulmana si considera ca SUA sunt dusmanul lor de moarte.

Generalul iranian se afla in Irak, unde coordonase atacul militiilor jihadiste asupra ambasadei americane. La plecare, in zona aeroportului din Bagdad, convoiul de masini in care se afla a fost lovit de bombe lansate de drone americane. Soleimani a fost sfartecat, iar identificarea s-a facut cu ajutorul inelului pe care il purta.

Iranul e in doliu; la nivelul conducerii, cel putin, pentru ca oamenii de rand se bucura ca au scapat de nemilosul Soleimani. Au fost scene de bucurie si in Irakul vecin, pentru ca generalul iranian avea mare influenta asupra conducerii de la Bagdad.

Citeste  Alcoolul contrafacut face ravagii

Democratii il acuza pe Trump de inconstienta

Enervati ca presedintele Donald Trump a mai inregistrat un succes – dupa lichidarea liderului ISIS, Al Baghdadi – democratii americani il acuza pe presedinte ca este inconstient si ca din cauza lui SUA s-ar putea trezi intr-un razboi in Orientul Mijlociu. In plus, ei afirma ca Trump l-a lichidat pe seful Quds pentru a distrage atentia de la procedura de destituire lansata de Camera Reprezentantilor impotriva lui.

 Soleimani raspunzator de moartea a cel putin 600 de militari americani

Printre operatiunile puse la cale de generalul iranian figureaza unele indreptate impotriva obiectivelor militare americane din zona Golfului. In total, in atentatele orchestrate de el, de-alungul timpului, ar fi murit peste 600 de militari SUA.

Picatura care a umplu paharul a fost atacul asupra ambasadei americane de la Baghdad, capitala Irakului. Prin militiile siite din Irak, pe care le controleaza iranienii, sute de islamisti au incercat sa ocupe cladirea ambasadei. “A fost un act de razboi. Ambasada e teritoriu american” – au declarat oficiali de la Washington. Iar presedintele Donald Trump a raspuns cu fermitate.

Citeste  Un oraș bavarez, ferit de Covid-19 printr-un legământ

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *