Stiri Internationale de ultima ora

Un englez roaga sa fie ajutat sa moara

Emotie in Marea Britanie, dar si multe controverse privind dreptul la sinucidere asistata. Cazul lui Paul Lamb, prezentat de BBC, ii tine pe britanici cu sufletul la gura.

Paul Lamb are 63 de ani si din tinerete, de aproape 30 de ani, este paralizat complet de la gat in jos, in urma unui accident de masina. Are dureri cronice infioratoare si incearca sa obtina, in instanta, dreptul de a fi eutanasiat. Legea britanica interzice sinuciderea asistata. Barbatul povesteste ca trece prin chinuri groaznice, cu dureri de parca cineva il bate cu bata peste ceafa sau de parca l-a lovit autobuzul.

Potrivit BBC, barbatul incearca de mai bine de 5 ani sa obtina dreptul de a fi eutanasiat. In 2014 a pierdut recursul la Curtea Suprema, dar acum a inceput din nou demersurile, pentru ca, spune el, de atunci s-au mai schimbat opiniile privind moartea asistata.

Incalcarea legii este ca nu ma lasa sa mor, fiindca viata mea e o tortura, iar tortura se pedepseste – spune Paul Lamb. Barbatul afirma ca drepturile lui fundamentale sunt incalcate.

Paul Lamb are nevoie de ingrijire 24 de ore din 24, nu se poate misca deloc, asadar nu-si poate pune capat zilelor de unul singur – relateaza BBC. Iar daca cineva l-ar ajuta sa moara, ar primi o pedeapsa de 14 ani inchisoare.

Mai multe asociatii seculariste fac presiuni asupra parlamentului sa schimbe legea si sa permita eutanasia. Au fost pana acum 3 incercari in Camera Comunelor, dar toate au esuat.

Miriam

foto: captura BBC

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns