Stiri Locale de ultima ora

Trei sferturi dintre romani nu sunt multumiti de locul lor de munca

Studiile recent efectuate au demonstrat ca trei sferturi dintre romani nu sunt multumiti cu locul lor de munca.

Domeniul ales de marea majoritatea in cazul in care isi doresc o schimbare este cel al vanzarii. Acesta este urmat de Resurse Umane, Logistica, Transport, Distributie si IT. Din punct de vedere salarial cele mai bine platite sunt locurile de munca in domeniile Juridic (4.571 de lei), Bancar (4.226 lei) și Resurse Umane (4.048 de lei).

Bogdan Badea , CEO eJobs Romania a declarat ”Cu siguranță și IT-ul va crește semnificativ în următorii ani. Încă mai are de depășit o barieră de percepție, anume că este un domeniu foarte greu de accesat. În realitate, nu este așa, ba chiar a devenit o opțiune viabilă de reconversie profesională pentru cei care sunt atrași de acest domeniu, indiferent de vârstă sau pregătirea profesională anterioară. În primul rând pentru că au apărut alternative de învățare, altele decât facultățile de profil, și apoi pentru că și companiile de tehnologie sunt dispuse să investească în pregătirea viitorilor angajați”.

Principalul motiv pentru care oamenii continua sa isi schimbe locul de munca este nemultumirea fata de jobul actual – 76.4 % , vor sa castige mai mult bani – 34.4 % , ne le-a placut niciodata domeniul in care au activat – 7.5% si considera ca domeniul in care activeaza nu mai este cautat – 6%.

Bogdan Badea mai sustine ”Odată ce nemulțumirea față de jobul actual crește, angajații români conștientizează tot mai mult nevoia de a face o schimbare în carieră și de a ține pasul cu dinamica de pe piața muncii, prin învățare. Așa ajung să aprecieze tot mai mult angajatorii care investesc în formarea lor. Astfel, 94,3% dintre respondenții studiului eJobs ar participa la cursuri care să le ofere o reconversie profesională, dacă ar fi plătite de companie. Ne așteptam la aceste răspunsuri. La ce nu ne așteptam era un procent foarte mare (69,5%) al celor care ar fi dispuși să plătească ei înșiși pentru astfel de cursuri. Asta înseamnă nu doar că și-ar dori să-și schimbe jobul sau domeniul, ci și că se pregătesc, concret, să facă acest pas și chiar să investească în acest sens”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns