Ce spune premierul Florin Citu despre noile restrictii
Stiri Locale de ultima ora

Ce spune premierul Florin Citu despre noile restrictii

Florin Citu, prim-ministru a declarat ca nu ia in calcul adoptarea unor noi restrictii in contextul cresterii cazurilor de infectari cu Sars-Cov-2 si a numarului de internati la terapie intensiva. Asa cum vedem inca suntem afectati de coronavirus iar intreaga situatie pare sa fie tot mai departe de final.

Ce a mai spus prim-ministrul Florin Citu cu privirea la restrictii
“În acest moment, nu”, a replicat acesta intr-o conferinta de presa atunci cand a fost  intrebat daca ia in considerare adoptarea unor noi restrictii.

Premierul a mentionat “singura soluţie de a putea ieşi cât mai repede din pandemie” vaccinarea si orice alte variante sunt temporare.

“Îmi place şi mie să mă uit la date, foarte mult. Şi aş vrea să vă aduc aminte că cifrele pe care vedem astăzi le aveam şi în decembrie şi noiembrie anul trecut, dar astăzi avem puţin mai multe restricţii. Ştiţi foarte bine că am redus ora de circulaţie noaptea, de la 23,00 la 22,00.

Citeste  160 de milioane de euro pentru infrastructura de apa din Iasi

În acelaşi timp, creşterea la numărul de persoane care a mers la ATI este mai mică decât vedeam creştere în valul anterior. Atunci mergeam de la 600 la 1.200, acum mergem la 950, la 1.300. Deci, oarecum, lucrurile sunt puţin diferite. Iar astăzi, avem un lucru în plus, pe care nu îl aveam acum câteva luni de zile, o campanie de vaccinare. Avem vaccin. Deci, lucrurile acestea trebuie luate toate în calcul înainte de a lua o decizie despre ce facem cu restricţiile. Eu zic că, în acest moment, trebuie să evaluăm situaţia, să vedem cum merg lucrurile, dar prioritar pentru mine este accelerăm campania de vaccinare, cu toate posibilităţile pe care le avem, pentru că este singura soluţie de a putea ieşi cât mai repede din pandemie. Orice alte lucrururi sunt doar temporare. Campania de vaccinare şi vaccinul este singura soluţie pe termen lung”, a mai sustinut premierul Florin Citu.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *