Stiri Internationale de ultima ora

Donatiile pentru reconstructia Catedralei Notre – Dame sunt tot mai consistente

Emmanuel Macron doreste sa reconstruiasca Catedrala Notre – Dame in cinci ani. „Vom reconstrui catedrala şi mai frumoasă şi vreau ca asta să se închie în cinci ani”, a declarat acesta.

Cei 4000 de pompieri au lucrat timp de 15 ore pentru a putea sa stinga focul. Imaginea dupa ce focul a fost stins a fost una dezolanta. Daunele produse sunt imense si putem spune ca acesta a devastat catedrala Notre- Dame.

Cu toate astea secretarul de stat la Ministerul de Interne Laurent Nunez a declarat “într-un sfert de oră, aproape o jumătate de oră”. „Per ansamblu, structura rezistă bine”, însă „vulnerabilităţi au fost identificate la nivelul cupolei”.

Oameni din toate colturile planetei au declarat ca vor sa doneze sume considerabile de bani pentru  a ajuta la reconstruirea monumentului.

Miliardarul Francois-Henri Pinault a anuntat o donatie de 100 de milioane de euro “Eu și cu tatăl meu am decis ca din fondurile grupului Artemis să donăm o sumă de 100 de milioane de euro pentru a participa la eforturile de reconstrucție a Catedralei Notre-Dame”.

Citeste  Sarkozy, primul fost presedinte francez judecat pentru coruptie

Grupul LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE si familia lui Bernard Arnault au transmis ca vor dona 200 de milioane de euro.
Nici Romania nu ramane mai prejos, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan a propus alocarea unei sume considerabile pentru Notre-Dame.

„Am văzut drama din Paris, incendiul de la catedrala Notre-Dame, o tragedie a creştinătăţii şi am propus CJ Cluj, ca şi creştin şi catolic, alocarea a 100.000 de lei (peste 21.000 de euro – n.r.) pentru reconstrucţia bisericii pariziene. Este un gest simbolic pe care judeţul Cluj îl poate face pentru catedrala Notre Dame din Paris. Trebuie să vedem, din punct de vedere juridic, cum se poate da această sumă. Consiliul Judeţean Cluj a aprobat propunerea mea, votul fiind unul foarte important. Banii se iau de la capitolul funcţionare al CJ”, a declarat acesta.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *