Stiri de ultima ora Mondene

Angelina Jolie sustine drepturile femeilor din Afganistan

Angelina Jolie sustine situatia femeilor din Afganistan si solicita o reprezentare mai buna a lor in guvernul afgan.

Din anul 2012 , actrita a fost numita trimis special al ONU. Aceasta a mers in peste 40 de misiuni pentru a se intalni cu refugiati si a donat 1 milion de dolari.

„Când talibanii au luat puterea în 1996, au purtat un război împotriva femeilor afgane. Educaţia a fost interzisă pentru fete. Femeile au fost ţinute în casă şi le-a fost refuzat dreptul de a lucra. Ele au fost biciuite, bătute, mutilate şi ucise cu pietre pentru presupuse imoralităţi. Nu este istorie antică. Sunt amintiri vii pentru milioane de afgani”, a declarat actrita.

In prezent femeile ocupa aproximativ o treime din parlamentul Afganistanului. Desi acestea ocupa posturi precum avocati sau profesori inca sunt discriminate.

Angelina Jolie sustine ca femeile ar trebui sa fie incluse in mai multe functii guvernamentale de conducere.

Drepturile femeilor trebuie să se regăsească pe agenda formală, nu retrogradate la evenimente secundare sau să fie responsabilitatea doar a delegaţiilor formate din femei”, a declarat aceasta.

Angelina Jolie a solicitat tarilor sa sustina femeile afgane si sa refuze orice acord de pace care nu le protejeaza drepturile „Femeile afgane nu trebuie lăsate să îşi apere singure drepturile în faţa unei organizaţii care le-a tratat mereu ca fiinţe inferioare”.

Angelina Jolie a mai transmis ca in Afganistan femeile si-au castigat dreptul de a vota in anul 1919 si Constitutia din 1960 le garanteaza femeilor drepturi egale cu cele ale barbatilor.

Aceasta a mai declarat „Războiul din Afganistan a fost o problemă de politică externă definitorie pentru generaţia noastră. După toate sacrificiile făcute, trebuie să căutăm să încheiem acest conflict în termenii corecţi. Avem nevoie de o pace construită pe drepturile omului pentru ca ea să dureze”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns