Zelenski sustine ca s-ar putea sa nu mai fie in viata in urmatoarele 48 de ore
Stiri Internationale de ultima ora

Zelenski sustine ca s-ar putea sa nu mai fie in viata in urmatoarele 48 de ore

Liderii europeni au ramas socati de ultima convorbite video cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta si-a luat adio de la ei, zicand ca s-ar putea sa nu mai fie in viata in urmatoarele 48 de ore.

Zelenski cere ajutor liderilor europeni

„A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte (a Rusiei)”,  a declarat Kiril Petkov intr-o discutie cu jurnalistii.

„Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victime ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a mai afirmat Petkov.

Acesta a mai spus ca niciun stat membru UE nu a fost cu adevarat pregatit pentru invazia masiva a Rusiei in Ucraina.

„Niciun lider european nu se aștepta la un atac atât de masiv. Se așteptau ca tancurile rusești să intre în provinciile Donețk și Lugansk, dar nimeni nu se aștepta la un atac atât de masiv, cu atît de multe victime. O treime din armata ucraineană a fost distrusă deja”,  a mai spus premierul bulgar.

Masurile ar fi fost mult mai usoare daca invazia ar fi fost partiala. „Dacă ar fi fost o invazie parțială, poate am fi impus măsuri mai ușoare. Dar, în condițiile actuale, nu a fost nicio voce la masă care să ceară măsuri ușoare”, a mai spus acesta.

„Tineri din ambele tabere mor din cauza unui lider care stă la o masă lungă și ia decizii. Aceste sanțiuni nu-l vor afecta pe Putin, dar nu putem sta cu mâinile-n sân”,  a mai adaugat Petkov.

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns