Stiri Internationale de ultima ora

Au fost create maimute modificate genetic cu gene umane.

Oamenii de stiinta din China si din Statele Unite au creat maimute modificate genetic, purtatoare a unei gene umane. Aceasta este importanta pentru dezvoltarea cerebrala si s-a constat ca animalele prezentau o dezvoltare a creierului similara oamenilor.

Cercetatorii au identificat mai multe gene care sunt asociate marimii creierului primatelor, cum ar fi MCPH1 care este o gena exprimata in perioada dezvoltarii fetale ale creierului. Daca aceasta gena sufera mutatii poate duce la microcefalie. Microcefalia este o tulburare de dezvoltare caracterizata printr-un creier de mici dimensiuni.

Studiul publicat in National Science Review de catre  oamenii de stiinta de la Institutul de Zoologie Kunming din cadrul Academiei de Stiinte din China , Universitatea Carolina de Nord din Statele Unite dar si alte institutii de cercetare a dezvaluit ca s-au creat 11 maimute rhesus modificate genetic ( dintre care 8 sunt de prima generatie iar 3 de a doua generatie). Toate aceste maimute sunt purtatoare a unor copii a genei MCPH1 umane.

In articolul publicat sunt prezentate examinarile prin tomografie computerizata si analizarea sectiunilor de testut care au demonstrat un tipar modificat al diferentierii neuronale dar si o maturizare intarziata a sistemului neural. Acesta modificare este silimara cu intarzierea in dezvoltare la oameni.

Citeste  Non merci

Singura diferenta intre oameni si primate este aceea ca in cazul oamenilor formarea retelelor neuronale necesita mai mult timp de dezvoltare adica se prelungeste copilaria.

Maimutele modificate genetic au prezentat o memorie pe termen scurt imbunatatita dar si timpi de reactie mai rapizi in comparatie cu maimutele salbatice.

Totodata cercetatorii au mai declarat ca maimutele pot imita statutul specific uman. Pe parcursul studiilor viitoare se doreste sa se gaseasca raspuns la unicitatea oamenilor, la tulburarile neurodegenerative şi comportamentale care sunt destul de dificil de studiat. Maimutele sunt cercetate amanuntit pentru a primi raspunsurile dorite.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns