Turismul va reveni la forma de dinaintea pandemiei in intervalul 2024 – 2026
Stiri de ultima ora din Turism

Turismul va reveni la forma de dinaintea pandemiei in intervalul 2024 – 2026

Pandemia a afectat turismul in acest an incredibil de mult. Specialistii in domeniu sustin ca situatia este mai grava decat turistii isi pot da seama si ca totul va reintra in normalitate abia peste vreo patru ani.

   Iata ce spun specialistii

Traian Badulescu, consultant in turism a mentionat ca vom avea parte de o normalitate abia in jurul anului 2026.

”În cel mai fericit caz, turismul intern își poate reveni în a doua parte a anului viitor. În cel mai pesimist caz, în perioada 2022-2023. Aceiași ani îi estimez și pentru revenirea graduală a turismului internațional. Oricum, nimic nu va mai fi ca până acum, iar normalitatea va fi altfel. Restartarea și dezvoltarea turismului ințernational, la nivelul de dinainte de pandemie dar sub o formă nouă, va avea loc, cel mai probabil, în intervalul 2024-2026”,  a mentionat acesta.

Traian Badulescu a mai mentionat ca urmatoarea criza economica ii va determina pe turisti sa devina mai cumpatati in achitionarea vacantelor. Acesta sustine ca turistii isi vor alege cu atentie locurile de cazare.

In prezent, turismul intern este cea mai solicitata forma de turism de catre romani.  ”Atât pentru toamnă, cât și pentru sărbătorile de iarnă, turiștii solicită foarte mult pensiunile rurale și agroturistice, pentru care deja fac rezervări din timp. Motivele sunt mai multe: pensiunile oferă siguranță, într-un cadru natural deosebit, iar aceste structuri de cazare sunt, de cele mai multe ori, rezervate de către grupuri de familii sau de prieteni, care se cunosc între ei”, a mai spus Badulescu.

Plecarea din Romania nu reprezinta un pericol pentru romani. Ceea ce ii inspaimanta cu adevarat este pericolul existent in tara gazda.

”Printre cele mai solicitate destinații de turism rural se numără Bran-Moieciu, Mărginimea Sibiului, Prahova, Maramureș, Bucovina, Delta Dunării, Oltenia de sub munte și Apusenii. Ca tendință nouă, unii turiști nu își mai petrec doar weekend-urile la pensiuni, ci aleg să-și petreacă sejururi complete”, a mai adaugat Badulescu.

Zonele cele mai preferate de romani raman : Muntii Apuseni, Tara Hategului, Tara Fagarasului, Maramures, Bucovina, Muntii Buzaului, Dobrogea sau Delta Dunarii.

”Românii fac rezervări din timp doar pentru anumite perioade, precum sărbătorile de iarnă. În plus, au apărut oferte foarte avantajoase, de early booking, cu reduceri mari, de 40-50%, pentru sezonul de vară 2021, atât pentru litoralul românesc (unde sunt și reduceri de până la 70% pentru cine își rezervă acum), cât și pentru destinații clasice precum Bulgaria, Turcia și Grecia”, a mai mentionat consultantul.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns