close-up-woman-sitting-near-heater_23-21493089591
Stiri Lifestyle de ultima ora

Încălzirea în pardoseală – avantaje și dezavantaje

Cei care vor un grad de confort termic ridicat optează frecvent pentru un sistem de încălzire în pardoseală. Acesta trebuie instalat de către o echipă de specialiști care să știe exact ce are de făcut și se poate adapta cu ușurință la orice construcție, indiferent de materialul folosit pe sol.

Cei care aleg să cumpere și să instaleze un kit de incălzire în pardoseală se vor putea bucura de eficiența unui astfel de sistem chiar și pentru 50-60 ani, dacă produsele folosite sunt de calitate, precum cele de la maricon.ro, dacă instalarea se face corect și bineînțeles dacă acorzi atenție și lucrărilor de mentenanță.

Încălzirea în pardoseală poate fi de două tipuri – cu apă sau cu energie electrică. Cea cu apă se face cu ajutorul unei centrale termice care încălzește agentul termic la o temperatură de circa 50 grade Celsius și o transmite apoi către țevi. În acest caz, căldura este transmisă uniform în întregul sistem. În ceea ce privește încălzirea cu energie electrică, sistemul este puțin diferit, deoarece se instalează covoare electrice ce sunt rulate pe suprafața dorită.

Citeste  Cum să te asortezi dacă porți roșu

Cel mai frecvent oamenii merg pe prima variantă, cea cu apa caldă, fiind o metodă mai eficientă, care poate da rezultate foarte bune și la suprafețe mai generoase. Încălzirea în pardoseală are o mulțime de avantaje pe care vrem să ți le prezentăm în cele ce urmează.

  • Îți oferă un grad de confort foarte ridicat

Când este foarte frig afară, la interior, pe partea de sol se simte acest lucru foarte tare. Caloriferele clasice nu sunt atât de eficiente încât să se încălzească și pe parchet, gresie etc. Însă, dacă optezi pentru încălzirea în pardoseală nu vei mai avea astfel de probleme, căldura se va simți imediat în toate încăperile și distribuirea se va face în mod uniform.

  • Este benefică pentru persoanele care au alergii

Acest tip de încălzire este o opțiune frecvent întâlnită în cazul persoanelor care se confruntă cu alergii. Asta se întâmplă deoarece căldura nu mai iese prin găuri de aerisire, loc în care se acumulează mult praf și o mulțime de bacterii, iar totul este mult mai igienic și sănătos.

  • Este o investiție profitabilă din punct de vedere financiar
Citeste  5 meniuri gustoase la care poți consuma cidru

Investiția făcută într-un astfel de sistem nu este una foarte mare. Prețul unui asemenea kit crește odată cu dimensiunea încăperilor pe care le vrei încălzite. Având în vedere investiția inițială și lucrările de mentenanță care sunt foarte rare, chiar merită să optezi pentru încălzire în pardoseală. În plus, totul se va amortiza rapid, deoarece facturile vor fi mai mici.

  • Te ajută să organizezi mai bine spațiul din locuință

Instalația de acest tip presupune trecerea unor țevi pe sub pardoseală, așadar nu mai ai calorifere, ceea ce înseamnă spațiu suplimentar. Acest lucru este deosebit de important mai ales când vorbim de locuințe mici sau de încăperi în care caloriferele sunt poziționate în zone centrale și nu arată foarte bine din punct de vedere estetic. În cazul acestor sisteme moderne, totul este ascuns.

  • Se poate utiliza pentru orice tip de material folosit la pardoseală

La încălzirea prin pardoseală nu contează din ce material este făcută suprafața. Vei avea parte de eficiență foarte bună și la parchet, dar și la gresie sau alte tipuri de soluri.

Citeste  Ce ambalaje sunt cele mai indicate pentru împachetarea articolelor fragile?

Pentru a-ți face o idee cât mai clară și corectă, vrem să îți spunem și cu ce dezavantaje vine la pachet un astfel de sistem:

  • investiția inițială este mai mare decât cea pe care o poți face la un sistem clasic, ce se folosește de calorifere;
  • trebuie să ai mereu parchetul curățat de praf, ca acesta să nu se ridice în toată încăperea;
  • instalarea poate dura destul de mult timp, deoarece sunt necesare mai multe proceduri.
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns