water-839313_960_720
Stiri Lifestyle de ultima ora

Cum ingrijesti corect o piscina?

O piscina intretinuta poate fi o adevarata oaza de relaxare pentru familia ta. Intretinerea piscinei nu este chiar atat de simpla precum ai crede. Din pacate, daca vrei o piscina curata, care sa arate bine si sa ofere un mediu sanatos pentru inot, trebuie sa aloci timp si bani.

Dupa ce ti-ai construit piscina, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa cauti site-uri de specialitate, sa investesti in solutii de curatare, in filtre si alte dispozitive si sa inveti toate acele mici detalii care pot face diferenta intre o piscina perfecta si una care poate fi un adevarat pericol pentru sanatatea ta.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a ingriji corect o piscina?

Inlocuieste apa la intervale regulate!

Apa din piscina trebuie inlocuita la intervale regulate, deoarece substantele chimice si alte particule se pot acumula in timp, facand apa sa devina murdara. Din fericire, intervalele nu sunt atat de dese precum te-ai astepta sa fie. In general, se recomanda inlocuirea apei la fiecare trei-patru ani sau chiar mai rar, atata vreme cat exista un sistem eficient de filtrare si se folosesc solutii pentru curatare sau echilibrare PH.

Testateaza regulat apa

Pentru a te asigura ca apa din piscina este sigura pentru inot, este important sao testezi regulat. Nivelul de clor si pH trebuie sa fie mentinute la niveluri optime pentru a evita cresterea bacteriilor si a altor organisme. Tocmai de aceea, trebuie sa ai mereu la indemana un phmetru digital sau a unui tester de apa.

Nivelul pH-ului apei din piscina trebuie sa fie intre 7,2 si 7,6 pentru a evita iritatiile pielii si ochilor, precum si pentru a mentine eficacitatea clorului.

Clorul este utilizat pentru a distruge bacteriile si alte organisme care se pot dezvolta in apa din piscina. Este important sa adaugi clor in mod regulat pentru a mentine nivelul adecvat de clor. De asemenea, trebuie sa urmezi instructiunile producatorului cu privire la cantitatea de clor care trebuie adaugata.

Respecta cu strictete urmatorii pasi:

  • Inlocuieste  filtrele: Filtrele piscinei trebuie inlocuite regulat pentru a evita acumularea de murdarie si alte particule care pot reduce eficienta filtrelor.
  • Indeparteaza frunzele si alte particule: Este important sa indepartezi frunzele si alte particule din apa in mod regulat pentru a preveni acumularea de murdarie si alte particule care pot reduce eficienta filtrelor. Poti face asta cu instrumente speciale, cum ar fi o plasa de frunze.
  • Indeparteaza murdaria de pe peretii si fundul piscinei folosind o perie si o solutie de curatare adecvata.
  • Acopera piscina cand nu este utilizata! Acoperirea piscinei atunci cand nu este utilizata poate ajuta la reducerea evaporatiei apei si la prevenirea contaminarii cu murdarie si alte particule.
  • Verifica toate aparatele din piscina, pentru a te asigura ca functioneaza cat se poate de corect.

O piscina ingrijita este un spatiu care iti poate oferi doza zilnica de sanatate si de relaxare. Merita, asadar, sa aloci cateva zeci de minute pe saptamana pentru intretinere.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns