Stiri Justitie de ultima ora

Un terorist belgo-libanez a fost arestat la Bucuresti

Mohammad Ibrahim Bazzi era cautat de americani inca din 2018, an in care autoritatile de la Washington ofereau o recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii care puteau duce la arestarea lui.

Bazzi, 58 de ani, avea cetatenie belgiana si libaneza. Se crede ca era unul dintre finantatorii-cheie ai gruparii teroriste Hezbollah. A fost arestat pe aeroport, la sosirea in Romania si va fi extradat in Statele Unite, unde il asteapta o pedeapsa de zeci de ani de inchisoare. „Si-a imaginat ca poate sa trimita, in secret, sute de milioane de dolari din SUA in Liban, in conturile miscarii jihadiste Hezbollah, fara sa fie detectat. S-a inselat” – a precizat procurorul american Breon Peace.

Departamentul Trezoreriei din SUA il plasase pe Bazzi in categoria „terorist” inca din 2018 pentru ajutorul dat Hezbollah, miscarea siita pro-iraniana din Liban, autoarea mai multor atacuri teroriste.  De asemenea, e banuit de spalare de bani. Bazzi, un afacerist super bogat, ar fi dat Hezbollah zeci de milioane de dolari din firmele lui care operau in Belgia, Liban, Irak si tari din vestul Africii.

Citeste  IKEA, bănuită că a folosit deținuți la muncă

Daniel J. Kafafian, director interimar al Agentiei Anti-Drog din New Jersey, a declarat ca Bazzi a incercat sa ofere ajutor in forma continuata gruparii Hezbollah, organizatie terorista, vinovata de asasinate si distrugeri.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *