Ne indreptam rapid spre cea de-a treia etapa de relaxare
Stiri Locale de ultima ora

Ne indreptam rapid spre cea de-a treia etapa de relaxare

Minsitrul sanatatii sustine de epidemia de coronavirus se afla pe o panta descendenta si ca este controlabila. Cea de-a treia etapa de relaxare ne-ar putea duce la o viata cvas-normala daca totul va merge bine.

Cand vom putea renunta la masti?

Nelu Tataru, ministrul sanatatii declara ca am putea renunta la mastile de protectie daca situatia se va imbunatati.  Acesta sustine ca pandemia este controlabila in acest moment si asta datorita populatiei.  „Noi avem instrumentele, avem normele, avem ordinele de ministru, dar populaţia trebuie să respecte aceste norme”,  a declarat acesta.

„Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”,  a mai transmis Nelu Tataru.

Citeste  Timisoara : un tanar s-a aruncat de la etajul 5 al unei parcari etajate

„Am avut o alternanţă a numărului de cazuri, am avut două zile cu o creștere a cazurilor noi, dar tot timpul am rămas sub 200 de cazuri la Terapie Intensivă, suntem pe panta descendentă”,  a mai subliniat ministrul.

Luarea temperaturii in marile magazine si institutii este un bun triaj epidemiologic si va ramane in continuare in vigoare. In ceea ce privesc mastile, am putea renunta la ele in functie de cum evolueaza epidemia ”Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie – august, să ajungem la o viaţă cvasi-normală, urmând să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”,  a mai declarat ministrul Nelu Tataru.

In momentul in care o persoana vine din strainatate, aceasta trebuie sa stea in izolare la domiciliu timp de doua saptamani. Cu toate astea este foarte posibil sa se renunte la aceasta masura dupa data de  iunie.

„Rămâne ca împreună cu INSP, cu Centrul Naţional de Control și Supraveghere a Bolilor Transmisibile să evaluăm fiecare zi a acestor relaxări având şi norme de aplicare, dar şi unele restricţii pe care le putem reimpune, în măsura în care vom vedea că măsura este nefavorabilă. Până acum nu avem un motiv real să ne gândim la aceste restricţii. În măsura în care vom respecta precauțiile și regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, unde avem adunări populaționale, putem spune că vom merge și cu a treia etapă de relaxare după 15 iunie”,  a mai declarat Nelu Tataru.

Citeste  In Timisoara au loc cele mai multe vindecari de coronavirus

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *