Raed Arafat sustine ca s-ar putea sa nu mai fie restrictii de weekend
Stiri Locale de ultima ora

Raed Arafat sustine ca s-ar putea sa nu mai fie restrictii de weekend

Raed Arafat, secretarul de stat a declarat ca este foarte posibil ca restrictiile sa se ridice in Bucuresti de saptamana viitoare in cazul in care rata de incidenta va ajunge sub 3,5.

   Ce a declarat Raed Arafat

„Dacă Bucureștiul scade sub 3,5 este posibil să nu mai avem restricții de weekend de săptămâna viitoare. În momentul în care rata a scăzut sub 3 la mia de locuitori și se menține scaderea, se menține și scenariul de sub 3 la mie”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat ca fiecare Minister lucreaza pentru a propune o serie de masuri de relaxare, propuneri care se vor analiza cat mai amanuntit.  Bineinteles ca cea mai importanta conditie este vaccinarea.  Cu cat numarul de vaccinari creste cu atat masurile de relaxare se vor impune mai repede.

„Dacă va crește procentul celor vaccinați până de 1 iunie, se poate începe discuția introducerii unor măsuri de revenire către normalitate. Dacă ajungem la 30% populație vaccinată, deja unele măsuri pot fi luate. Când ajungem la 60% și sperăm să ajungem, se pot lua măsuri suplimentare. Cu cât crește numărul celor vaccinați putem să luam măsuri mai multe de revenire spre normalitate”, a mai adaugat Raed Arafat..

Citeste  Afla ce va manca Papa Francisc in Romania

Mai mult de atat, Raed Arafat a mai spus ca este foarte posibil sa fie aplicate anumite masuri de relaxare la nivel de zona si in functie de fiecare locuintuinta si de numarul de vaccinari. Un numar mai mare de vaccinari inseamna si masuri de relaxate.

„Este o varaiantă. Așa cum restricții sunt zonale, inclusiv măsurile de relaxare ar putea fi zonale dacă avem localități cu mulți oameni vaccinați. Nu cred că de la 1 iunie totul va fi relaxat. Este prea puțin probabil. Se poate ca de la 1 iunie să înceapă un demers de relaxare cu condiția ca românii să mearga la vaccin”, a mai spus in final Raed Arafat.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *