Stiri Actuale de ultima ora

Utilizarea erbicidelor pentru o cultura protejata de daunatori. Afla informatii utile

Cultura de floarea soarelui este foarte raspandita in Romania, tara noastra ocupand primul loc in Uniunea Europeana in productia acestei plante. Floarea soarelui are intrebuintari multiple, insa principalul motiv este producerea de ulei. Toate partile acestei plante sunt folosite atat in industria alimentara cat si pentru hrana animalelor. Astfel, sroturile ramase in urma extragerii uleiului sunt folosite pentru alimentatia diferitelor animale, iar palariile si turtele de calitate inferioara servesc aceluiasi scop, ele oferind un continut ridicat in proteine si saruri minerale, atat de necesare pentru sanatatea organismului animal.

Cultura de floarea soarelui are nevoie de protectie impotriva daunatorilor, de aceea este recomandata folosirea de erbicide.

Avantajele culturii de floarea soarelui

Clima din tara noastra ofera conditiile ideale pentru o productie de floarea soarelui de dimeniuni mari, acesta fiind un motiv pentru care ne situam pe al patrulea loc in ceea ce priveste cultura la nivel mondial. Costurile unei astfel de culturi nu sunt foarte mari, fiind profitabila pe termen lung.

Floarea soarelui are intrebuintari multiple pentru industria alimentara, si nu numai. Semintele sunt utilizate in diferite amestecuri pentru mic dejun, pot fi consumate ca atare, prajite sau crude, pot fi adaugate in produse de panificatie si patiserie, sau pot fi utilizate pentru obtinerea de ulei. Productia de ulei este cea mai importanta utilizarea a acestei plante. Uleiul de floarea soarelui este considerat unul dintre cele mai bune uleiuri vegetale, fiind foarte potrivit pentru prajit. El are un continut ridicat de vitamine, in principal vitamine E, 90% dintre grasimile continute sunt sanatoase si nesaturate, iar punctul de fumegare este ridicat. Bineinteles, este necsar sa verifici sursa, pentru ca unele uleiuri pot contine chimicale si grasimi hidrogenate, nepotrivite pentru o alimentatie sanatoasa. In ceea ce priveste alte utilizari, floarea soarelui este foarte buna pentru alimentatia animalelor, pentru industria cosmeticelor, detergentilor, sapunurilor sau vopselelor, dar si pentru utilizarea energetica.

Un alt avantaj important este mecanizarea completa a culturii, ceea ce implica efort minim din partea fermierilor.

Este evident ca floarea soarelui contribuie in multe feluri la calitatea vietii oamenilor, astfel ca este absolut importanta cultura si protectia acesteia. Alege pentru acest lucru erbicide, fungicide si insecticide potrivite pentru un real succes.

Importanta erbicidele in sanatatea culturilor

Erbicidele sunt substante care au ca scop eliminarea sau inhibarea cresterii buruienilor daunatoare culturilor de plante, legume sau fructe. Utilizarea lor este necesara si prezinta urmatoarele avantaje:

  • Floarea soarelui poate fi distrusa in proportie de 50% de catre buruieni daunatoare. Pentru elimanarea acestui risc exista, din fericire, erbicide potrivite;
  • Erbicidele sunt capabile sa atace buruienile inca din faza de germinatie, impiedicand aparitia lor;
  • Substantele active din erbicide pot actiona pe termen lung, unele avand si capacitatea de a redeveni active dupa o ploaie;
  • Ofera un control usor si si rapid asupra plantelor nedorite;
  • Actiunea erbicidelor nu afecteaza animalele sau plantele de cultura.

Descopera produsele potrivite pentru cultura ta

Un magazin de profil te poate indruma in gasirea unui erbicid floarea soarelui, creat special pentru protectia si sanatatea acestei culturi. Pe langa asta, poti gasi si alte accesorii sau produse menite sa iti garanteze succesul.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns