Din 15 mai nu se mai poarta masca in exterior
Stiri Actuale de ultima ora

Din 15 mai nu se mai poarta masca in exterior

Klaus Iohannis a anuntat ca in acest weekend va avea loc prima etapa de relaxare. Mai exact, oamenii nu vor mai purta masca in exterior.  Cateva exceptii vor exista si la restrictiile circulatiei pe timp de noapte.

  Iata ce a mentionat Klaus Iohannis

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a declarat Klaus Iohannis.

Primul pas este bineinteles renuntarea la masca in exterior, cu cateva exceptii asa cum ar fi: piete, targuri sau transportul in comun.

Restrictiile pe timp de noapte sunt si ele ridicate

„Tot din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori”, a declarat seful statului.

„În interior vom avea de asemenea relaxări care încep, majoritatea, din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, capacitatea de servire în restaurante”, a mai aduagat acesta.

Citeste  Romance sarace, donatoare de ovule si mame surogat in Grecia

In ceea ce privesc nuntile si mesele festive in exterior pot avea loc cu un numar de 70 de persoana care va creste gradual de la 1 iulie.

„Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi”, a mai spus Iohannis.

„Campania de vaccinare a prins viteză, am parcurs deja un drum lung, însă e nevoie de mai mult. Dacă vrem să ieșim din pandemie trebuie să ne vaccinăm”,  a mai adaugat Iohannis

“În ceea ce privește funcționarea școlilor, păstrăm normele care țin de rata de incidență. E previzibil ca majoritatea localităților să intre în scenariul verde și majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci la școli se aplică normele de până acum. E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și e foarte de dorit să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați”,  a concluzionat Klaus Iohannis.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns