Protest spontan la metrou
Stiri Locale de ultima ora

Protest spontan la metrou

Circulatia metroului in Capitala a fost blocata in cursul acestei dimineti in urma unui protest spontan. Reprezentantii sindicatului Liber din Metrou au  coborat in tunel si au impiedicat pornirea la timp a trenurilor de pasageri.

 Iata care au fost cauzele acestui protest

“Începând cu ora 23.30, conducerea Metrorex i-a invitat în repetate rânduri la dialog social civilizat pentru a discuta cerințele lor. Aceștia au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului. În momentul de față sunt circa 600 de participanți la acest protest.

Trebuie menționat că angajații Metrorex care trebuiau să asigure mersul trenurilor astăzi s-au prezentat la serviciu normal. Acțiunea de protest e ilegală, perturbă ordinea publică și împiedică desfășurarea în condiții normale a transportului de călători în București.

Metrorex își rezervă dreptul de a folosi toate mijloacele legale la dispoziție pentru a opri această ilegalitate”, a comunicat compania.

Conducerea STB a mentionat ca vineri de dimineata a scos pe traseu toate vehiculele disponibile iar personalul care se afla in zilele libere a fost chemat la munca. In plus, s-au mai luat masuri pentru a se mari viteza de circulatie.

Citeste  Afla cum ne afecteaza trecerea la ora de vara.

Catalin Drula, Ministrul Transporturilor acuza sindicatul de la metrou ca a declansat greva din cauza anuntului privind inchiderea spatiilor comerciale de la metrou. Acesta a mai transmis ca nu va ceda presiunii sindicalistilor.

Metrorex a notificat firma care administreaza spatiile comerciale ca trebuie sa fie eliberate si predate catre administratorul retelei de transport pan ape data de 2 aprilie.   Aceasta masura a fost luata deoarece spatiile comerciale care activeaza in reteaua de metrou pun in pericol siguranta transportului subteran.

“O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii”, a mai comunicat compania.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns