Stiri Locale de ultima ora

Targul de Paște din Capitala isi deschide portile pe 7 aprilie

Targul are loc in Parcul Regele Mihai I, in perioada 7-17 aprilie, 2023.  Este cea de-a XI-a editie a Targului oficial de Paste al Capitalei, „Traditii si Flori de Sarbatori”, in Parcul Regele Mihai I, intre intrarea Charles de Gaulle si Expo Flora, pe aleile principale. Intrarea e libera.

Evenimentul cultural se adreseaza bucurestenilor, dar si turistilor, si isi propune sa valorifice arta populara si tradițiile autentice, adunand producatori si mestesugari din toate colturile tarii.

Zilnic, intre orele 10:00 si 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 75 de casuțe din cadrul evenimentului, obiecte mesteșugaresti si produse culinare. In cadrul târgului, publicul va gasi sute de produse traditionale, precum: oua incondeiate si decorate traditional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramica, sticla si lemn, accesorii si bijuterii si decoratiuni pentru masa de Paste, cozonaci, prajituri de casa, pasca, produse apicole, dulceturi și zacuști etc.

De asemenea, timp de 11 zile, mesterii populari vor dezvalui, in spatiul expozitional, secretele tehnicilor folosite, publicul avand ocazia sa participe la demonstratii de incondeiere a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte si decoratiuni din pănușă sau de prelucrare a lemnului, pentru obtinerea diverselor obiecte din gospodarie.

Citeste  Raed Arafat sustine ca s-ar putea sa nu mai fie restrictii de weekend

Copiii sunt asteptati si ei in cadrul evenimentului pentru a lua parte la atelierele de creatie, unde vor putea realiza decoratiuni tematice.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns