Stiri Locale de ultima ora

Cabinetele psihologice ale Centrului de Autism Marea Neagra vor fi dotate cu doi roboti.

Cabinetele psihologice ale Centrului de Autism Marea Neagra vor fi dotate incepand de azi cu doi roboti.  Acestia vor fi prezenti in sesiunile de terapie de 20 de minute si vor pune intrebari, vor oferi raspunsuri , vor canta si vor dansa.

Cei doi roboti Nao isi vor desfasura activitatea alaturi de copii zilnic. Acestia chiar stiu sa si ofere raspunsuri pline de umor copiilor astfel incat atmosfera din cabinet sa fie una plina de voiosie.

Psihologul Adrian Gemanaru, presedintele Centrului Terapeutic “ Marea Neagra “ a declarat “Robotul Nao este socotit drept cel mai spectaculos robot umanoid din întreagă lume, a ajuns să lucreze în peste 200 de instituţii de învăţământ, vorbeşte 22 de limbi de circulaţie internaţională şi a fost prezentat în mai bine de 100 de ţări din întreagă lume. Nao a fost folosit în cadrul programului Robot for autism. Rezultatele obţinute sunt considerate spectaculoase de către specialişti, deoarece Nao reprezintă un puternic motivator pentru orice copil. Nao nu este o încercare, un test sau un prototip de robot, este o certitudine care s-a bucurat de multe upgrade-uri în aceşti 14 ani de când este lansat pe piaţă. În mod normal, copilul evita contactul cu specialistul, indiferent dacă este educator, profesor sau psiholog, dar în relaţia cu Nao, comunicarea şi tot ce ţine de interacţiune vine de la sine. Comunicarea reprezintă o recompensă pentru copil”.

Proiectul NAO a fost implementat in Romania in beneficiul copiilor cu autism. Acest proiect a fost infiintat cu ajutorul sumei de 35.000 de euro primite prin programul “RO SMART in Tara lui Andrei “, proiect initiat de OMV Petrom.

Datorita solicitarilor primite, robotul NAO va merge intr-un turneu pentru a cunoaste si pentru a interactiona cu cati mai multi copii. Totodata acesta va mai fi prezent si la marea majoritate a targurilor cu privire la educatie.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns