Trotineta mijloc de transport in comun acum si in Romania.

Stiri Actuale de ultima ora

Mijlocul de transport in comun din Timisoara a fost modernizat cu 25 de trotinete electrice. Acestea pot fi utilizate doar prin intermediul unei aplicatii are functioneaza doar de pe telefoanele cu Android.

Aplicatia TrotTM este cea care te va ajuta in aceasta privinta. Trebuie sa iti creezi un cont de utilizator, dupa care apesi butonul unlock. Dupa toate astea o sa ti se ceara sa scanezi codul qr de pe trotineta prin intrebarea „vrei să deblochezi trotineta”. Tu trebuie sa apesi “ DA”  astepti 3 secunde dupa care poti pleca cu trotineta.

Timisorenii se pot plimba cu trotinetele electrice timp de 30 minute dupa care vor trebui sa o lase la una dintre cele 3 statii care le sunt la dispozitie.

“Am gândit că cel mai potrivit este să începem cu funcţionarea şi a unui astfel de sistem în zona studenţească şi avem o staţie aici, în mijlocul Complexului Studenţesc, o altă staţie la Universitatea de Vest şi a treia la Universitatea Politehnica” a transmis Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Citeste  Cele mai scumpe camere de hotel din lume

Cei care vor dori sa se foloseasca de aceaste trotinete vor trebui sa indeplineasca cateva conditii: „Trebuie să deţină un card de călătorie din partea societăţii noastre şi să aibă descărcat pe telefon aplicaţia „ a mentionat Nicolae Bitea, directorul general.

Timisorenii au reactionat:

„Mi se pare o idee foarte bună. Păi, pe jos, fac 15-20 de minute, cu asta cred că o să fac până în 10 minute”.

„Pentru a mă deplasa dintr-un loc în altul pe distanţe scurte şi în limită de timp le voi folosi sper să fie şi întreţinute şi cine le foloseşte să aibă grijă, că la noi se cam deteriorează lucrurile”.

Aceste 25 de trotinete au fost achizitionate de la o fabrica din Craiova si au costat aproape 130 de mii de lei. Inca 100 de astfel de trotinete sunt asteptate sa ajunga la Timisoara.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *