Stiri Actuale de ultima ora

Fara rable pe domeniul public: printr-o noua lege, masinile vor fi ridicate mai repede

Uniunea Salvati Romania – USR – a depus la Senat un proiect de lege care prevede injumatatirea perioadei in care masinile abandonate vor putea fi ridicate. Dezbaterea noii legi se face in regim de urgenta.

Potrivit legii de acum, pentru a se putea demara procedurile de aplicare a somatiilor pentru ca autovehiculele sa fie ridicate de pe domeniul public, acestea trebuie sa fie lasate in acelasi loc de peste un an de zile. Altfel, politistii nu au dreptul sa ia masuri de declarare a abandonului si de ridicare sau de somare a proprietarilor sa elibereze domeniul public de aceste epave. USR cere adoptarea unei noi legi, prin care termenul se reduce la 6 luni. Parlamentarii au explicat ca rablele – masini pe care proprietarii le-au parcat pe spatiul public, dar nu le mai misca – sufoca orasul, si asa paralizat de masini.

Proprietarii vor primi o somatie, in prima faza. Daca nu ridica masina in 5 zile, vor fi amendati cu 1000 pana la 2000 de lei. Apoi, autovehiculul va fi ridicat.

In prezent, in Bucuresti sunt cel putin 3000 de masini care nu s-au miscat din loc de luni sau chiar ani de zile.

tenție! Conform Legii 421/2002, pentru a se putea demara procedurile de aplicare a somațiilor pentru ca autovehiculele să fie ridicate de pe domeniul public, acestea trebuie să fie lăsate în același loc de peste un an de zile, dacă nu sunt îndeplinite condițiile legii polițiștii locali neavând dreptul să ia măsuri de declarare a abandonului și mai departe de ridicare sau de somare a proprietarilor să elibereze domeniul public de aceste epave.

Camera Deputatilor este forul decizional, astfel ca, dupa aprobarea din Senat, noua lege trebuie sa primeasca unda verde de la deputati.

Miriam

sursa foto: politia Timis

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns