Stiri Economice de ultima ora

Pentagonul poate renunta la una din investitiile din Romania.

Este foarte posibil ca Pentagonul sa renunte la unul dintre planurile de investii din tara noastra. Mai exact, este vorba de un proiect de 22 de milioane de dolari al armatei americane care prevede construirea unei platforme de incarcare si descarcare de munitie si de explozibil la baza aeriana militara Mihai Kogalniceanu din Constanta.

Acest plan de investitii ar putea fi sacrificat deoarece se doreste ca fondurile sa fie redirectionate catre construirea zidului de la frontiera cu Mexic.

Lista de proiecte ajunsese la o valoare de 6.8 miliarde de dolari. Cele mai multe proiecte de investitii militare erau localizate pe teritoriul Statelor Unite dar si foarte multe in strainatate in tari precum: Bulgaria, Polonia, Slovacia, Ungaria sau Estonia.

Pentagonul a precizat “portofoliul de proiecte militare de construcții de la care ar putea fi realocate fonduri pentru sprijinirea construcției barierei de la frontieră este format doar din proiecte cu date de alocare plasate după 30 septembrie 2019”.

La finalul lunii trecute, potrivit MAPN, aproximativ 600 de militari din Divizia 1 Infanterie a armatei SUA au fost desfasurati la baza Kogalniceanu. “Unitățile americane vor staționa în România pentru o perioadă de nouă luni, după care vor fi înlocuite de alte unități de luptă, asigurându-se astfel o prezență consistentă, bazată pe rotație continuă, în Europa” a transmis ministerul la acea data.

Pentru moment Pentagonul a autorizat transferul sumei de un milliard de dolari pentru construirea zidului de la granita SUA si Mexic.

Acestea sunt primele fonduri alocate ca urmare a starii de urgenta declarate de predintele American Donald Trump.

Donald Trump a declarat stare de urgenta pe data de 15 februarie in urma refuzului Congresului de a aloca 5,7 miliarde de dolari pentru construirea zidului.

Pe langa investitia de la Mihail Kogalniceanu, proiectul de budget al Pentagonului pe anul 2020 mai includea si o upgradare de 3 milioane de dolari a insfrastructurii de utilitati de la baza militara aeriana de la Campia Turzii.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns