Klaus Iohannis sustine ca masurile se vor relaxa si mai mult de la 1 iunie
Stiri Actuale de ultima ora

Klaus Iohannis sustine ca masurile se vor relaxa si mai mult de la 1 iunie

Presedintele Klaus Iohannis declara ca incepand cu 1 iunie se vor redeschide terasele dar vor fi necesare masuri speciale. Mai exact mesele se vor aranja la cel putin 2 metri iar la o masa vor sta cel mult patru persoane.

Vom mai putea merge la plaja sau la spectacole in aer liber cu un numar de pana la 500 de spectatori cu respectarea regulilor de distantare sociala.

Ce a declarat Klaus Iohannis

”Din 1 iunie câteva activităţi care au fost interzise vor redeveni posibile. Se redeschid terasele, este clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestev or fi comunicate. Mesele la cel puţin 2 metri, maxim 4 persoane la o masă şi lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici trebuie păstrată distanţa de 2 metri între scaunele de plajă. Se reia transportul feroviar şi rutier internaţional”, a mentionat presedintele.

Spectacolele devin posibile dar doar cele cu un numar de 500 de spectatori, in plus acestia trebuie sa fie asezati pe scaune dar cu un control strict la intrare si respectarea normelor de igiena. Nu va mai fi nevoie de declaratie pentru deplasarile in afara localitatii. Competitiile sportive se vor putea relua din data de 1 iunie dar doar sporturile care se practica in aer liber.

Citeste  Vesta din blana naturala, piesa vestimentara cheie atunci cand vine vorba de tinutele de seara: afla cum sa o alegi

Doresti sa afli cum se vor desfasura examenele? ”Evaluarea națională se va face începând din 15 iunie, apoi Bacalaureatul. A apărut o problemă pe care am vrut să o rezolvăm: e posibil să fie copii bolnavi sau termometrul să arate că au febră. Pentru ei trebuie să găsim soluții și atunci se va organiza pentru Evaluarea Națională (bolnavi, izolați, găsiți cu febră la examen) o a doua sesiune, pe 29 iunie”,  a mentionat presedintele.

In privinta bacalaureatului, elevii nu trebuie sa se mai ingrijoreze ”Vă repet, dragi români, dragi tineri, copii, elevi, cu toţii vom reuşi să trecem peste această perioadă de epidemie dacă respectăm distanţarea, purtăm masca în spaţiile închise şi avem grijă să ne spălăm pe mâini cât mai des. Vă doresc tuturor multă sănătate!”,  a  mai transmis presedintele.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *