Stiri de ultima ora din Politica

Presedintele Iohannis declara ca Viorica Dancila demonstreaza, din nou, ca e ignoranta

Prin declaratiile referitoare la mutarea ambasadei Romaniei din Israel la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dancila demonstreaza inca odata totala sa ignoranta in domeniul politicii externe – se arata in comunicatul administratiei prezidentiale. Este prima reactie a presedintelui Iohannis dupa ce, duminica, premierul Viorica Dancila a anuntat, la Washington D.C., ca guvernul va muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Adresandu-se participantilor la Comitetul Americano-Israelian pentru Activitati Politice (AIPAC), Dancila a sustinut ca “dupa analize si consultari cu toti actorii institutionali implicati si in deplin consens, guvernul roman va muta ambasada la Ierusalim, capitala Israelului”.

In comunicatul de la Cotroceni, Iohannis atrage atentia ca decizia finala apartine presedintelui Romaniei, conform Constitutiei.

 Administria Prezidentiala o contrazice pe Viorica Dancila si precizeaza ca, pana acum, nu a primit analiza privind oportunitatea transferarii ambasadei, desi guvernul a anuntat in repetate randuri ca a finalizat documentul.

Decizia mutarii ambasadei de la Ierusalim va fi luata numai dupa finalizarea analizei si doar cu avizul tuturor institutiilor cu atributii in domeniul politicii externe si securitatii nationale – precizeaza presedintele Iohannis.

 

Miriam 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns