Economia va reveni la normal dupa aceasta pandemie
Stiri Economice de ultima ora

Economia va reveni la normal dupa aceasta pandemie

Guvernul va putea asigura plata pensiilor si a salariilor dar si sustinerea investitiilor, a declarat premierul Ludovic Orban. Dupa depasirea pandemiei economia isi va reveni intr-un mod incredibil de rapid.

Premierul Ludovic Orban a vorbit deschis despre acest subiect

“Cu siguranta avem ca prioritati plata pensiilor si vom asigura resursele financiare pentru plata pensiilor si plata salariilor, pentru sustinerea investitiilor, pentru toate aceste lucruri vom asigura resursele financiare”, a declarat premierul Ludovic Orban. Acesta a efectuat o vizita la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara Catacuzino si a discutat despre acest aspect.

Ludovic Orban a spus ca va avea loc o revenire a economiei din toate punctele de vedere si ca antreprenorii nu ar trebui sa se ingrijoreze in aceasta privinta.

“Toate analizele specialistilor indica, practic, o evolutie în ‘V’ a economiei. După o scadere care este destul de brusca si de mare, după depasirea varfului epidemiei, exista o prognoza de crestere destul de rapida, de recrestere economica. Daca va uitati în prognoze, indiferent cine face aceste prognoze, indica o scadere economica pe anul asta în Romania si o crestere economica pe anul viitor care variaza intre 4,1 şi 6,1 pe 2021”,  a mai spus premierul.

Ludovic Orban a mai declarat ca somajul tehnic pentru bugetari nu mai este de actualitate.  Romania se apropie de finalul starii de urgenta si din aceasta cauza nu mai este necesar sa se mai acorde somaj tehnic bugetarilor. In momentul in care a fost intrebat ce se intampla cu proiectul intrarii in somaj tehnic, Ludovic Orban a raspuns ca „nu mai este de actualitate”. Motivul pentru care a fost oferit acest raspuns este „Pentru ca ne apropiem de finalul starii de urgenta”.

In prezent avem un numar de 10.096 de persoane infectate cu coronavirus care au fost confirmate, dintre acestea 2.478 au fost declarate vindecate si externate si 527 dintre persoanele dignosticate cu coronavirus au decedat.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns