Stiri din Sport de ultima ora

Simona Halep se destainuie

Suspendata 4 ani pentru dopaj, Simona Halep a decis sa se confeseze revistei “Paris Match” despre perioada tulbure pe care o traverseaza.

Intre viitorul sau pe termen scurt, motivele suspendarii si sacrificiile pe care le-a facut pentru sportul sau, romanca se confeseaza. Celebra revista franceza aminteste ca Simona Halep face foarte rar destainuiri.

Considerata una dintre cele mai bune jucatoare ale ultimului deceniu, Simona Halep a fost suspendata pentru patru ani pentru ca a fost depistata pozitiv cu roxadustat, o substanta considerata a fi un agent dopant. Aceasta este o lovitura uriasa pentru jucatoarea de 32 de ani, care a castigat in cariera sa Roland Garros si Wimbledon si a fost multi ani numarul 1 mondial. Jucatoarea, care s-a casatorit intr-un cadru de vis in 2021, a luptat de atunci pentru a incerca sa schimbe lucrurile.

Simona Halep a acceptat un interviu cu Paris Match pentru a vorbi despre aceasta lunga suspendare si despre motivele care au stat la baza rezultatului sau pozitiv la un produs dopant. “Echipa mea mi-a recomandat sa iau un supliment alimentar, colagen. Le-am urmat sfatul si s-a dovedit ca acel colagen era contaminat cu roxadustat. Greseala a venit din partea laboratorului al carui supliment alimentar a fost contaminat cu o substanta dopanta care nu avea ce cauta acolo”, a explicat jucatoarea romana de tenis, inainte de a da vina pe echipa care o insotea. “O sportiva profesionista se inconjoara de oameni care trebuie sa aiba grija de ea, de sanatatea ei si sa o faca sa performeze mai bine – a spus romanca in interviul pentru Paris Match.

O viata dedicata tenisului

Simona Halep a vorbit despre sacrificiile pe care le-a facut in cariera sa, incepand cu operatia de micsorare a sanilor din 2014, pentru a usura tensiunea de pe spate. O viata dedicata sportului, dar, in ciuda chinurilor actuale, nu are regrete. “Este adevarat ca mi-am dedicat copilaria, adolescenta si viata tenisului. Chiar daca nu mi-am revazut multi dintre prietenii mei din tinerete, tenisul mi-a dat inapoi mult mai mult decat mi-as fi putut imagina. Perioada actuala este cea mai grea din intreaga mea cariera, dar nu am nicio animozitate sau sentimente negative”, explica ea, inainte de a concluziona: “Tenisul este intreaga mea viata si va fi intotdeauna”.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!