Stiri de ultima ora Mondene

Scorsese va primi Ursul de Aur onorific

La cea de a 74-a editie a Festivalului de Film de la Berlin faimosul regizor si scenarist Martin Scorsese va primi Ursul de Aur onorific, pentru intreaga sa cariera.

Ceremonia de decernare de la Berlinale Palast va avea loc pe 20 februarie, 2024. “Pentru toti cei care considera cinematografia ca fiind o arta care modeleaza o poveste care sa fie complet personala,  dar si universala, Martin Scorsese e un model fara egal. Filmele lui ne-au insotit de-a lungul istoriei noastre ca spectatori si ca fiinte umane, personajele lui au trait in noi si au crescut in noi, viziunea sa asupra istoriei si umanitatii ne-a ajuntat sa intelegem si sa ne intrebam cine suntem si de unde venim. E o mare onoare sa uram din nou bun venit unui prieten al festivalului si sa-i oferim cel mai prestigios premiu onorific” – au declarat directorii Berlinalei, Mariëtte Rissenbeek si Carlo Chatrian.

Din anii 70, oscarizatul regizor a fost unul dintre cei  mai influenti creatori de film din lumea cinematografiei. Scorsese e american cu radacini italiene. Filmografia lui cuprinde peste 70 de pelicule. Multe dintre filmele lui au facut istorie, iar versatilitatea artei sale e fara egal.

Citeste  Harry și Meghan continuă războiul cu presa britanică

Scorsese a colaborat cu cele mai mari nume din industria filmului, iar vedete consacrate de la Hollywood au marturisit ca propunerea venita din partea lui, pentru a juca in filme, a fost intotdeauna o mare onoare.

Miriamm

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!