Prima masina electrica realizata in Cluj
Stiri de ultima ora Auto

Prima masina electrica realizata in Cluj

Prima masina electrica a fost realizata in Cluj si arata futuristic. Autoturismul are o caroserie din fibra de carbon si o autonomie de 350 de km la o incarcare.  Aceasta poate avea parte de o viteza maxima de peste 140 km pe ora.

Ce trebuie sa stii despre aceasta masina?

„S-a mers de la Rosso până la Nervura, ne gândeam chiar la o variată de diseminare în social-media, pentru a vedea care nume s-ar potrivi cel mai bine, să facem un fel de vot sau un concurs. Vom vedea”,  a declarat Voicu Oprean, unul dintre initiatorii proiectului.

Prim-ministrul, Nicolae Ciuca a vizitat noul concept de masina electrica si si-a comunicat parerea intr-un mod sincer si deschis. Autoturismul electric 100%  are baterii realizate de un partener al Rombat.

Dupa plimbarea realizata de prim-ministrul Nicolae Ciuca cu masina viitorului, acesta a ramas foarte impresionat si  a avut doar cuvinte de lauda la adresa ei.

„Am văzut astăzi, la Cluj-Napoca, o mașină a viitorului, E-car Concept. Acest prototip de mașină electrică este rezultatul ingeniozității, talentului, spiritului novator și cercetării la nivel înalt ale echipei Newcar4future si specialiștilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Susținerea dezvoltării accelerate a tehnologiei pentru transport nepoluant și proiectele de protecție a mediului sunt prioritare pentru Guvernul pe care îl conduc și reprezintă una din responsabilitățile față de generația viitoare.

Este nevoie să continuăm proiectele care încurajează achiziționarea de mașini electrice, inclusiv prin programe guvernamentale, iar faptul că acestea câștigă teren de la an la an este un bun semnal.

Utilizarea fondurilor din Planul Național de Dezvoltare și Reziliență pentru energie curată, eficiență energetică, transport fără poluare și un mediu mai curat este șansa ca viitorul României să fie verde!”,  a scris Nicolae Ciuca pe Facebook.

Se pare ca acesta nu este prima masina electrica realizata 100% romaneasca, dar  este  un autoturism mult mai modular si mai dezvoltat.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns