Stiri de ultima ora Auto

La ce te poti astepta daca pleci in Bulgaria in perioada urmatoare

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Bulgaria ca din 24 februarie pana pe 1 martie 2020, exista riscul cresterii timpului de asteptare la punctele de frontiera.

Asta pentru ca de la 1 martie, autoritatile bulgare dau in folosintra sistemul e-TOLL de taxare rutiera in baza distantei parcurse (in km) pentru categoria de autovehicule de transport marfa si pasageri cu masa tehnica totala maxim admisibila mai mare de 3,5 tone.

MAE recomanda cetatenilor romani sa aiba in vedere posibilitatea maririi considerabile a timpilor de asteptare la trecerea frontierei catre Bulgaria, in special pentru autocamioane si autocare cu masa mai mare de 3,5 tone. Autoritatile bulgare trimit in teren echipe mobile ce vor asigura informarea si sprijinirea soferilor in vederea obtinerii autorizatiilor necesare, astfel incat sa nu se formeze cozi la frontiera.

Informații  suplimentare, inclusiv in limba romana, sunt disponibile pe site-ul www.bgtoll.bg cu privire la e-vigneta si noul sistem e-TOLL, precum si pe site-ul www.mvr.bg – link https://www.mvr.bg/gdgp unde se pot afla informatii in timp real privind situatia traficului la punctele de trecere a frontierei bulgare. Pe acest al doilea site, pentru moment, informatiile sunt disponibile doar in limba bulgara.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns