Stiri Justitie de ultima ora

Arestari in Austria: capii unei retele balcanice de traficanti de persoane au fost prinsi

Politia din Austria Inferioara au arestat 15 traficanti de migranti; sunt cetateni din Republica Moldova, Ucraina si Uzbekistan.

Ei sunt printre capii unei uriase retele balcanice, care tranfera migranti ilegali din Balcani spre tarile Uniunii Europene. Ar fi vorba de sute de migranti clandestini adusi in Austria. Ilegalii erau preluati din masini si dube de la frontiera dintre Serbia si Ungaria si, prin Slovacia si Republica Ceha, erau dusi in Austria.

Majoritatea clandestinilor sunt din Liban, Egipt si Siria. Destinatia visata de ei este Germania.

Pentru a ajunge in Austria, migrantii ilegali plateau traficantilor intre 4000 si 5000 de euro de persoana. Reteaua de trafic de migranti ar fi obtinut cel putin 2,5 milioane de euro. Recrutarea traficantilor se facea prin retelele de socializare si reclame, sub masca unor oferte de lucru, ca soferi, cu un salariu de 2000-3000 de euro pe luna.

Asa-numita ruta balcanica a imigratiei clandestine este foarte activa. Dar si foarte periculoasa. Mai multi migranti au murit pe drum.

Citeste  Romanca hoata, arestata in Franta

“Din cauza activitatii intense din Balcani, sunt pericole la tot pasul. Uneori, migrantii stau ore intregi inghesuiti in dube, fara aer” – a precizat Gerald Tatzgern, seful diviziei anti-trafic persoane de la Politia Federala din Austria.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *