Stiri de ultima ora din Sanatate

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca batranii nevaccinati sa fie lasati sa calatoreasca doar in anumite conditii

Statele lumii ar trebui sa aiba o abordare bazata pe informatii si riscuri atunci cand decid restrictii de calatorie din cauza variantei Omicron. OMS recomanda screening-ul sau carantina pasagerilor internationali, dar nu restrictii generale.

Potrivit ultimelor recomandari OMS, persoanelor de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate cu schema completa ori nu au dovada trecerii prin boala sau care au probleme de sanatate, sa fie sfatuite sa isi amane calatoriile internationale. OMS afirma ca aceste persoane sunt in pericol mai mare de a se imbolnavi si de a muri.

Noua varianta SARS-CoV-2, depistata in Africa de Sud, a dus la oprirea traficului aerian spre si dinspre sudul Africii, de teama ca Omicron are un grad mai mare de contagiozitate si se raspandeste mai rapid. OMS afirma ca autoritatile nationale din tarile de plecare, de tranzit sau de destinatie ar putea aplica o strategie pe mai multe niveluri, astfel incat sa amane sau sa reduca importul ori exportul variantei Omicron.

Citeste  Alte doua noi focare de infectie aparute la Constanta si la Brasov

“Aceste strategii ar putea include screening-ul pasagerilor inainte de plecare si/sau la sosire, testarea COVID a pasagerilor sau carantinarea lor, dupa o analiza a riscurilor” – se arata in recomandarile publicate de forul ONU care se ocupa de sanatate. Documentul adauga ca restrictiile generalizate nu ajuta la oprirea raspandirii virusului si provoaca pagube mari.

“Persoanele care nu se simt bine sau nu sunt vaccinate cu schema completa ori nu au dovada trecerii prin boala si care sunt intr-un pericol mai mare de a face o forma grava a bolii si de a muri, inclusiv persoanele de peste 60 de ani si cele cu comorbiditati, ar trebui sfatuite sa nu calatoreasca in aceasta perioada” – afirma OMS.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns