Stiri de ultima ora din Sanatate

Anticonceptionalele barbatesti – cum functioneaza si ce efecte au.

Anticonceptionalele barbatesti au trecut testele  de siguranta si de tolerabilitate dupa ce acestea au fost folosite de catre barbati zilnic, timp de o luna. Rezultatele acestor teste au fost prezentate duminica 24 martie la Endo 2019, mai exact la reuniunea anuala a Societatii Endocronologice din New Orleans , in SUA.

“Contraceptivele orale experimentale pentru bărbaţi au la bază un testosteron modificat care are acţiuni combinate ale unui hormon masculin (androgen) si progesteronului” a declarat Christina Wang, cercetatorul studiului.

Aceasta a mai declarat “Rezultatele noastre sugerează că această pilulă, care combină două activităţi hormonale într-unul, va scãdea productţa de spermă, în timp ce va proteja libido”.

Acest studiu a fost realizat pe 40 de barbati sanatosi care s-au aflat sub supravegherea atenta a institutului LA BioMed si a cercetatorilor de la Universitatea din Washington.

Christina Wang a transmis ca reactiile adverse la medicament au fost putine si au inclus oboseala, acnee sau dureri de cap la patru sau sase barbati. Alti cinci barbati au avut o scadere usoara a libidoului si alti doi au descris disfunctii erectile usoare.

Citeste  Efecte adverse ale vaccinului ramase neinvestigate, Norvegia vrea sa faca lumina

Dupa oprirea tratamentului efectele medicamentului au fost reversibile. Acest medicament ar trebui administrat cu 60 sau 90 de zile pentru a afecta productia de sperma. Cercetatorii au nevoie de studii mai extinse sa vada ca acest medicament este eficient, dupa care se va trece la testarea cuplurilor activi sexual.

“Contracepţia hormonală sigură, reversibilă, ar trebui să fie disponibilă în aproximativ 10 ani”, a mai transmis Christina Wang.

Marea majoritate a barbatilor sunt deschisi sa folosesca acest tip de protectie impotriva sarcinilor nedorite.

„Scopul este de a găsi compusul care are cele mai puţine efecte secundare, fiind totodată cel mai eficient. Suntem in curs de elaborare a doua medicamente care se administrează pe cale orala, încercând astfel să asigurăm progresul din domeniul medicinei contraceptive.” a declarat cercetatoarea.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns