Stiri de ultima ora din Sanatate

Urmatoarea varianta COVID ar putea fi mai periculoasa decat Omicron

Avertismentul vine din partea lui Sir Patrick Vallance, seful consilierul pe sanatate de pe langa premierul britanic, Boris Johnson.

Coronavirusul nu a plecat dintre noi, iar viitoarea varianta care va veni ar putea fi mai grava decat cea de acum, mutatia Omicron – a declarat Sir Patrick Vallance. Expertul britanic afirma ca e o greseala sa presupunem ca, pe masura ce virusul sufera mutatii, inseamna ca va deveni mai putin agresiv.

“Virusul nu pleaca. Nu s-a oprit din evolutie. Virusul sufera mutatii rapide, e o perioada de instabilitate” –a declarat Vallance in fata membrilor Camerei Comunelor.

In prezent, e in crestere numarul de cazuri de infectare cu varianta Omicron BA.2 variant, o forma mai transmisibila de Omicron. Testele sunt in continuare necesare, precum si un sistem solid de supraveghere, in contextul in care COVID ramane in viata noastra. Marea Britanie urmeaza sa elimine testele pentru marele public. Ele vor ramane in vigoare doar pentru angajatii din sistemul de sanatate si din centrele de ingrijire.

De asemenea, in Marea Britanie, va incepe vaccinarea cu a patra doza de vaccin in cazul persoanelor de pste 75 de ani, a celor din centrele de ingrijire, precum si a pacientilor imunocompromisi.  Sir Patrick a precizatr insa ca un program de booster la fiecare patru luni nu e realist si ca probabil cea mai buna varianta ar fi o imunizare anuala. El a folosit cuvantul imunizare, desi de mai multe luni expertii se feresc sa-l mai foloseasca, tinand cont ca vaccinul anti COVID, in formula de acum, nu asigura imunitate.

Streinu-Cercel : masca ar trebui sa ramana un accesoriu obligatoriu in urmatoarele 6-9 luni

Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a subliniat ca pandemia cu noul coronavirus nu s-a terminat si consideră că masca sanitară ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, circa 6 – 9 luni.

“Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile’, a spus Streinu-Cercel la dezbaterea Profit Health Forum, cu tema ‘Capacitatea sistemului medical de redresare şi rezilienţă post-COVID. Ce lecţii am învăţat în pandemie?” – a explicat profesorul Streinu-Cercel in cadrul unei dezbateri privind capacitatea sistemului medical in pandemie.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns