ceai matcha
Stiri de ultima ora din Sanatate

Aluminiu in ceaiul matcha, autoritatile germane au emis o alerta

Controalele intreprinse de Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor au scos la iveala faptul ca mai multe mostre de ceai matcha au un nivel de aluminiu peste limitele admise la nivelul UE.

Rezultatele testelor facute de autoritatea de resort din Germania arata ca, in cele 3 mostre analizate,  nivelul de aluminiu era de 1743, 1775  si 2350 miligrame per kilogram, deci cu foarte mult peste limita de 1 miligram per kilogram admisa de normele europene.

“In privinta consumatorilor, ingerarea suplimentara de aluminiu prin consumul regulat, zilnic, al unui singur aliment (ceaiul), care reprezinta o parte considerabila a dozei saptamanale admise sau chiar o depaseste, nu este permisa din punct de vedere toxicologic” – arata raportul intocmit de Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor.

Consumul pe termen lung al unor alimente cu aluminiu poate provoca probleme de sanatate – afectarea sistemului nervos, a capacitatii de reproducere,  dezvoltarea oaselor –  mai ales ca aluminiul se regaseste in mai multe produse pe care le ingeram zilnic.

Aluminiul este metalul cel mai raspandit in scoarta terestra si, prin sol, ajunge in plante.  In plus, consumatorii ingereaza acest metal si din alte surse, cum ar fi mancarea procesata si neprocesata, ambalaje alimentare si cosmetice.

Ceaiul verde matcha a devenit o adevarata moda in Europa. In plus, matcha se foloseste si la bauturi smoothie, in prajituri si in cereale.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns