Stiri Lifestyle de ultima ora

Care sunt beneficiile aduse de terapia prin ras.

Terapia prin ras poate reduce stresul din viata ta si te poata ajuta sa faci fata cu brio unui stil de viata stresant.

Rasul iti antreneaza muschii si elibereaza un val de endorfine. Rutina de zi cu zi aduce dupa sine si stres si probleme de sanatate.

Simona Nicolaescu, psihoterapeut, coach si sustinator al vietii echilibrate a explicat ce este terapia prin ras si cum se poate elimina stresul cu ajutorul ei.

Terapia prin ras are ca scop reducerea stresului si sporirea fericirii. Cercetatorii au efectuat studii de-a lungul timpului pentru a explora impactul rasului asupra sanatatii. Studiul a demonstrat ca rasul a ajuta la scaderea hormonilor legati de stres si la stimulatea sistemului imunitar.

Rasul te va ajuta sa te simti mai bine in legatura cu tine dar si cu cei din jurul tau. In plus va provoca schimbari fizice in organism.

Terapia prin ras iti ofera o multitudine de beneficii, cum ar fi:

  • Imbunatatirea aportului de oxigen
  • Relxarea muschilor din intregul corp
  • Echilibrarea tensiunii arteriale
  • Consolidarea unor legaturi sociale
  • Imbunatatirea calitatii comnului
  • Imbunatatirea functiilor mentale
  • Eliberearea endorfinelor.

Un studiu realizat pe pacienti cu atac de cord a aratat cat de important este rasul in viata noastra. Pacientii au fost impartiti in doua grupe : o jumatate au avut parte de o ingrijire medicala standard in timp ce cealalta jumatate au vizionat filme pline de umor timp de 30 de minute in fiecare zi.

Dupa un an pacientii care se uitau la filme cu umor avea o stare mai buna de sanatate, o tensiune arteriala scazuta dar si mai putini hormoni de stres in timp ce celalalt grup era mult mai stresat si a avut parte de alte atacuri de cord.

Desemnata in anul 2013 “ Antreprenorul anului “ , Simona Nicolaescu si-a dedicat opt ani din cariera sa profesionala sustinerii si promovarii unei vieti echilibrate prin diferite proiecte adresate mediului de afaceri.

Aceasta sustine workshopuri pe teme precum leep better, Stress Management, Mind focus, Tehnici de relaxare.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns