Stiri Justitie de ultima ora

Conducta ilegala pentru a transporta… vodca

Conducta a fost descoperita intre Ucraina si Republica Moldova. Traficantii de alcool trimiteau vodca, printr-o conducta de 300 de metri, din Moldova in Ucraina.

Autoritatile ucrainene de frontiera au descoperit conducta in timpul unei misiuni de patrulare langa orasul Podilsk, in sud-estul tarii. Politia de frontiera precizeaza ca membrii patrulei au simtit un miros intens de alcool. S-au hotarat sa vada de unde vine si, spre surpriza lor, au gasit o conducta. “O conducta de polietilena, lunga de 300 de metri, a fost descoperita, in subteran. Se intindea de la casa unei persoane particulare pana la locuinta unui ucrainean, in varsta de 32 de ani. Conducta era folosita pentru a transporta, clandestin, alcool din Transnistria in Ucraina” – precizeaza autoritatile de frontiera din Ucraina.

Nu se stie de cand e operationala “conducta”, nici ce marca de vodca era traficata. Ucraineanul care receptiona vodca e cercetat penal. In spatiul ex-sovietic, asemenea metode de traficare a alcoolului sunt binecunoscute. In 2008, o conducta de peste un kilometru a fost descoperita intre Rusia si Estonia. Vodca era trimisa in Estonia, ilegal, pentru a scapa de plata accizelor pe alcool. De asemenea, in 2013, o alta asemenea conducta a fost descoperita intre Kazahstan si Kyrgyzstan.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns