Stiri de ultima ora din Turism

O vara fara vacanta pentru multi salariati europeni

Potrivit unui sondaj la nivel european, multe familii din Europa nu au posibilitatea de a pleca in vacanta in aceasta vara. Potrivit documentelor Confederatiei Europene a Sindicatelor, 8 la suta din populatia euiropeana nu a mai mers in vacanta din anul 2020.

Romanii se afla pe primul loc: 40 la suta dintre salariatii romani n-au mai plecat in concediu in ultimii doi ani. Cam acelasi procent se inregistreaza in Grecia si Lituania. La polul opus se afla Austria, Danemarca si Finlanda, unde doar 7 la suta dintre cetateni nu se pot bucura de plecarea in vacanta.

“Exista o reala ingrijorare printre salariati ca nu vor reusi sa-si plateasca ratele, chiria si ca nu vor avea bani suficienti pentru traiul zilnic. De aceea, unii au decis sa renunte la vacanta” – explica Esther Lynch, secretar-general adjunct al Confederatiei Europene a sindicatelor.

Situatia din Romania

De asemenea, un alt sondaj, realizat in Romania, arata ca peste 37 la suta dintre conationali si-au redus bugetele pentru vacanta, in timp ce mai mult de un sfert nu vor pleca deloc in concediu si nu au alocat nici un ban in acest sens. Doar 20 la suta dintre respondenti spun ca au bani mai multi dedicati vacantelor, in acest an. Aproape jumatate dintre romanii care vor merge in vacanta prefera sa ramana in tara si sub un sfert au declarat ca pleaca in strainatate.

Citeste  Hotelul de gheata de la Balea Lac, locul unde multi turisti au ales sa faca Revelionul

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *